Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Türkiye'nin uzay yolculuğu başlıyor! Seçmeler yakında başlayacak

Türkiye'nin uzay yolculuğu başlıyor! Seçmeler yakında başlayacak
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Teknoloji - - Editör: Uğur SELAMCI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane 2022 Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Yakın bir zamanda uzaya gönderilecek vatandaşların seçimi için duyuru yayınlanacağını söyleyen Varank, 'Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kurduğu merkez de uzaya gidecek vatandaşlar testlerden geçirilecek' dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane 2022 Ödül Töreni, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, törende yaptığı konuşmada,"Bir kuruma şahsiyet veren onun tarihidir" sözünü hatırlatarak, "Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'ye 'Türk modern tıbbının ruhu' dersek herhalde yanlış olmaz. İbn-i Sinalardan, İbn Rüşdlerden gelen tıp mirasımız Mektebi Tıbbiye-i Şahane ile kurumsallaştı. Bu nadide okul, kuruluşundan itibaren birikimiyle Türk tıp tarihinin öncüsü oldu. Yetiştirdiği hekimler, cerrahlar ve eczacılar sayesinde Anadolu'daki nice sağlık kurumunun temelleri atıldı." diye konuştu.

"20 YILDA TEKNOPARK SAYISI 90'IN ÜZERİNE ÇIKTI"

Bugün bu mirasın Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile devam ettiğini aktaran Varank, şunları kaydetti:

"Bu güzide kurum bugün Türkiye'nin en prestijli ödüllerinden birine de ev sahipliği yapıyor. 11 bilim insanı ve araştırmacımız alanlarında yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Akademik Ödülleri'ne layık görüldü."

Gençlere "her daim bilime yönelin ve bilginin peşinden koşun" tavsiyesi Varank, iktidara geldiklerinde Türkiye'de kağıt üzerinde 5 teknopark olduğuna işaret ederek, 20 yıllık dönemde teknoparkların sayısını 90'ın üzerine çıkardıklarını söyledi.

"UZAYA GİDECEK TÜRK VATANDAŞLARI TESTLERDEN GEÇİRİLECEK"

Tarihimizin bilim insanlarımızın tüm dünyaya mal olmuş buluşlarıyla dolu olduğuna değinen Varank, "Kendinize güvenerek çalışırsanız, inanıyorum ki, yeni Aziz Sancarlar, Özlem Türeciler, Uğur Şahinler sizlerin arasından çıkacak. Sizin gibi gençlerin varlığı geleceğin aydınlık Türkiye'sinin en büyük teminatıdır. Bu yolda Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ödüle layık görülen bilim insanlarımızı, akademisyenlerimizi, medya temsilcilerimizi ve sporcularımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Uzay ve havacılık tıp çalışmalarının önemli olduğunu vurgulayan Bakan Varank, yakın zamanda Türkiye'ni uzaya göndereceği kişilerin seçilmesi için duyuru yayınlanacağını açıkladı.

Varank, "Uzaya gidecek insanların özel şartları olması gerekiyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kurduğu merkez de çok işimize yarayacak. Uzaya gidecek insanların özel şartları olması gerekiyor. Bu merkezin yakın zamanda ilk kullanıcılarından bir tanesi Bakanlığımız olacak. Uzaya gidecek Türk vatandaşını orada testlerden geçireceğiz." dedi.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
İstanbul'da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi
Bursa'da merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem m
Kasım ayı enflasyonu açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyon rakamlarını açık
İsrail'in saldırıları durmuyor: Gazze'de can kaybı 15 bin'i aştı
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 36
AFAD Genel Müdürü'nden vatandaşlara uyarı! Artçılar sürebilir...
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, canlı yayında il
CHP'de kirli pazarlık başlıyor! Önce İYİ Parti sonra HEDEP
Genel Başkan seçildikten sonra HEDEP eş genel başkanlarının tebrik içi
Erdoğan: Netanyahu Miloseviç gibi yargılanmalı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 39’u
HEDEP yerel seçim kararını açıkladı
HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin yerel seçimlere büyükşehirler
Memur maaş zammı netleşiyor! Enflasyon farkı ne kadar oldu?
SGK emekli zammı, memur maaş zammı için 5 aylık enflasyon farkı belli
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS