İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Eminönü'nde bir kişinin balıkçıda darbedilmesine dair gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 8 şüpheli için gözaltı kararı alındı.
Belirtilenlere göre, 4 Ağustos Pazar günü balıkçıda meydana gelen darp olayından dolayı başından yaralanan Abdullah H.A, emniyette ifade vererek şüphelilerden şikayetçi oldu.
Darpa maruz kalan kişinin tedavisinin ardından Kocaeli'ne gitmesi ve çevredeki güvenlik kameralarının olay yerini görmemesi nedeniyle darp eylemini gerçekleştiren şüpheliler belirlenemedi.
Olay sonrası çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından olaya karıştığından dolayı gözaltına alınan 8 şüpheli daha sonra serbest kaldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise başından ağır yaralanan Abdullah H.A. ve olay yerinde bulunan tüm diğer kişilerin teşhis işlemi için Kocaeli'nden İstanbul'a gelmesinden dolayı 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.
Ne yaşanmıştı?
Sosyal medyada gündemden düşmeyen olay 4 Ağustos Pazar günü yaşandı. 2 abisi ve abilerinin eşleriyle beraber Eminönü'nde balık ekmek yemeğe gittiklerini söyleyen genç, buradaki garsonların yengelerine temasta bulunduğunu söyledi. Ardından da sözlü tartışma sonucunda garsonların kendilerine saldırdığını belirtti.
Saldırı şöyle anlatıldı: "Birkaç saniye içinde gemi ve turşucuda çalışan 20 kişi üzerimize doğru koştu. Ne olduğunu anlamadan saldırdılar. 3'ümüzü de ayrı köşelere çekerek yumruklar ve tekmeler savurdular. O sırada üzerime kesici aletle koşan birini gören küçük abim önündeki saldırganları dağıtıp koşan kişiyi engelledi. Korunmasız kaldığından yüzüne ve vücuduna çok darbe aldı. Pala olduğunu düşündüğümüz kesici aletle kafasına gelen darbeden sonra kanlar içinde yerdeydi"