Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Sırrı Süreyya Önder: Kılıçdaroğlu PKK'lılara af sözü verdi

Sırrı Süreyya Önder: Kılıçdaroğlu PKK'lılara af sözü verdi
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Siyaset - - Editör: Uğur SELAMCI

Kandil'in siyasi uzantısı HDP, seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyor.. Bu kapsamda Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye verdiği sözleri ise Sırrı Süreyya Önder ifşa etti: 'Bize taahhüt ettiği şeyler var. Bizim arkadaşlarımızın cezaevinde boşuna yatıyor oluşunun altını kendisi çizdi. Ağır bir sorumluluk aldı üzerine. Yapmak zorunda'..

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre Kemal Kılıçdaroğlu, rakibi Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 4,5 puan gerisinde kaldı.

Bu anlamda girdiği her seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu, bir kez daha ve etrafında topladığı yerli yabancı ortaklarıyla birlikte ağır biçimde bir mağlubiyet aldı.

14 Mayıs seçimlerinin en çok tartışılan konularından birisi de ittifaklar oldu.

Terörle arasına mesafe koyamayan HDP ve Kandil ile yapılan ittifak, CHP ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na kaybettirdi.

Ancak alınan ağır mağlubiyete rağmen HDP, Kemal Kılıçdaroğlu'na olan desteğini sürdürmekte ısrarlı.

İkinci turda da Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini vurgulayan HDP'li Sırrı Süreyya Önder, bir de itirafta bulundu.

HDP'nin paravan partisi Yeşil Sol Parti'den İstanbul milletvekili seçilen Sırrı Süreyya Önder, partisini YouTube kanalında seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Bize taahhüt etti, cezaevinde yatan arkadaşlarımızın boşuna yatıyor oluşunun altınız çizdi"

"Kılıçdaroğlu'nun bize taahhüt ettiği şeyler var" diyen Önder, şu ifadeleri kullandı: "Kendisinin taahhüt ettiği birtakım şeyler var. Yani örneğin bağımsız yargı bunu kendisi kamuoyu önünde defalarca deklere etti. Örneğin bizim arkadaşlarımızın cezaevinde boşuna yatıyor oluşunun ya da siyasi bir hınç alma duygusuyla yatıyor oluşunun altını kendisi çizdi."

"Bunları yerine getirmek zorunda"

"Dolayısıyla bu ağır bir sorumluluk aldı üzerine. Bunları yerine getirmek zorunda zaten bu ülkede değişim talebi de tam bu noktalarda en başta adalet adaletsizlikten şikayet alanında odaklanıyor. Kılıçdaroğlu'nun bir hiyerarşik olarak önce şunu yapacağı, sonra bunu yapacağı ya da bunu yapmayacağı gibi bir şey ben öngöremem ama kesinlikle adalet bahsinden başlaması gerektiğini düşünüyorum."


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Ağıralioğlu'ndan sert çıkış: Kılıçdaroğlu ve Akşener istifa etmeli
Partisinin terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile yan yana olmas
Bayraktar Kızılelma bir testi daha başarıyla geçti
Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından, insansız hava aracı Bayrakta
AK Parti'nin İstanbul adayı kim olacak? İki isim önde...
AK Parti'de yerel seçimler öncesi en önemli konu İstanbul! Cumhurbaşka
Yeni dönemin ilk MGK'sı toplanıyor
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'
CHP'de sular durulmuyor: Çekilmesini bilmek lazım!
Eski CHP Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Engin Altay, seçim s
Akaryakıta çifte zam geliyor: Benzine 2 lira 70 kuruş, motorine 1 lira 40 kuruş
İnişli çıkışlı devam eden akaryakıt fiyatlarında, 9 Haziran Cuma itiba
Kılıçdaroğlu havlu attı: Bir daha aday olmayacağım
Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin sonucunu sık sık ele alan Gazeteci Fatih A
Akşener'in gizli planı ifşa oldu: Onu CHP'nin başına getirecek
Meral Akşener'in eski danışmanı Dr. Hasan Sami Özvarinli, İYİ Parti'de
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS