Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Fikret Çetin

Şeker fabrikaları kalelerimizden biridir

Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült

Bu gün yeni ve ülkemiz için altın , elmas madeni kadar nerede ise eş değer olan şeker pancarı hakkında edindiğim öğrendiğim bilgileri sizler için yazacağım hatta hepimiz için yazıyorum.
Dün akşam bir televizyon programında Türkiye Şeker Fabrikaları eski Genel Müdürü Seyit YÜCEL ve Tarımsal Üretim ve Geliştirme eski Genel Müdürü Dr. Kemal Sandık'ın katıldığı ve her ikisinin de kendi alanlarında uzman olduğu değerlerimizin anlattıklarını kısa ve aklımda kalanları , öğrendiklerimi paylaşacağım.
Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesinin ülkemiz için son derece büyük hasar olduğunu anlattılar. Tekrar yineliyorum iki insanımızda kendi alanlarında son derece uzman bireyler…
Şeker Pancarı bizim ülkemiz için çiftçisi olsun vatandaşımız olsun kendi coğrafyamız olsun faydalarını say say bitiremediler.
Ve gelelim şeker pancarından neler üretiliyor , doğaya insanlarımıza , toprağımıza ne gibi faydaları var , Nişasta Bazlı Şeker ( NBŞ ) in sağlığımıza ne gibi zararları var ?
Hadi başlayalım…
****
Şeker Pancarı insanımızı toprağına bağlayan 9 ay gibi bir zaman dilimi içerisinde üretilen , kendi toprağını annenin evladını beslediği gibi besleyen , oksijen üreten , melasından alkol üretilen , aileleri besleyen , insan vücuduna enerji veren baştan sona emek isteyen ülkemizin göz bebeklerinden olan toprağımızın vazgeçilmez aşkıdır.
Türkiye Şeker Fabrikalarımız ilk Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulmak istendi . 1840- 1899 yılları arasında ama gerekli teşvik olmadığından ötürü bu hamle Rahmetli Atatürk Cumhuriyeti ilan ettiğinde Uşakta Molla Ömer adında yurt sever insanımızın da öncülüğünü yaptığı fabrikamız kuruluyor…

Peki tarihi bir yana halkımızın, bizlerin anlaması gereken konuya giriş yapıyoruz …
Şeker fabrikaları bizim atar damarlarımızdan biridir .
Peki neden ?
****
Hayvancılık için gerekli en başta olan bitkilerimizden biri şeker pancarıdır. Şeker pancarını eker iken gübremizi de ekmiş bulunuyoruz.
Nişasta Bazlı Şeker dediğimiz mısırdan yapılıyor. NBŞ insan sağlığı için zararlı olduğunu da alanlarında uzman olan insanlarımızdan öğrendik. Şeker pancarının sağlığımız açsından faydalı olduğu net.
Ekolojik denge olarak bir çam ormanına oranla kat kat fazlasını şeker pancarı ekilen tarladan alırız.
Taşıma sektörü için oldukça etkili benzini bile üretilecek ve geliştirilecek teknoloji ile yakıt üretimi yapmak hayal değil. Anlayacağımız yakıtlarımızı şeker pancarından rahatlıkla ürete biliriz…
Alkol üretimi şeker pancarından olur . Alkol kullanılan vatandaşlarımız içtikleri içeceklerin içerisindeki alkol şeker pancarının melasından üretilir.
Ve Makine sanayisi için geçerli…
****
Peki NBŞ ?
Karaciğer yağlanması…
Pankreas kanseri…
Siroz…
İnsülin hastalıkları…
Eklem iltihabı…
Hipertansiyon…
Koroner kalp hastalıkları vb…
Bilim insanları tarafından onaylanmış ve kanıtlanmıştır.

Kıt kanaat benimde bu uzmanlardan anladığım. Şeker fabrikaları bizim atar damarlarımızdır. NBŞ bizi uzun sürede öldüre bilecek toplumuzun sağlığını bozacak yeni dünyanın yeni savaşlarıdır.
Şeker fabrikaları bizimdir , bizim kalmalı . Rahmetli Atatürk ne demişti ‘' Fabrikalar ülkenin kaleleridir ‘'
Kalelerimiz satılmamalı .
Ayrıca ; hep birlikte düşünelim.
Saygı , sevgi ve muhabbet ile kalın…

  YORUM YAP / YORUM OKU
FİKRET ÇETİN DİĞER YAZILARI
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS