Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Rusya ve BAE'den sürpriz teklif: Putin'in gözü Bayraktar'da

Rusya ve BAE'den sürpriz teklif: Putin'in gözü Bayraktar'da
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Uğur SELAMCI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK toplantısında partililere, Vladimir Putin ve BAE'den Türkiye'ye ortak SİHA üretim tesisi kurma teklifleri geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta dünyanın yakından takip ettiği Astana formatındaki 3'lü zirve için İran'a gitti.

Erdoğan burada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

İkili görüşmelerde birçok önemli konu gündeme gelirken Erdoğan-Putin buluşması, dünya basınında geniş yer buldu.

Görüşmeye ilişkin yeni ayrıntılar ise kulislerde konuşulmaya devam ediliyor.

Putin, Erdoğan'a Rusya'da SİHA üretim tesisi kurulmasını teklif etti

CNN Türk'ün haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında Putin ile görüşmesine değindi.

Cumhurbaşkanı değerlendirmeleri sırasında, Putin'in ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Türkiye'ye ortak SİHA üretim tesisi kurmayı teklif ettiklerini söyledi.

Erdoğan, kurmaylarına "Putin, beraber çalışalım diyor. Birleşik Arap Emirlikleri 'SİHA fabrikasını burada kurabilirsiniz' teklifi ediyor." dedi.

Ukrayna savaşında Bayraktar'ın başarısı

Türk SİHA'sı Bayraktar TB2, Ukrayna savaşında Rusya'nın büyük kayıplar vermesinde, Ukrayna ordusunun en büyük yardımcısı olmuştu.

Karabağ savaşından sınır ötesi operasyonlara, Libya'dan Ukrayna'ya birçok alanda başarısını kanıtlayan Bayraktar'ın her geçen gün talipleri artarken ülkeler, projenin bir parçası olma yolunda adımlar atmak istiyor.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Korona patladı! Maske zorunluluğu geri geldi
Koronavirüsün Eris varyantının Türkiye'de görülmeye başlanmasının ardı
Ermeni model Azerbaycan'a saldırmak için terör örgütüne katıldı
Karabağ'da gerçekleştirilen 'anti terör operasyonu' ile silah bırakan
Ankara'daki saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi!
Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıyı terör örgütü
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Fırtına ve sağanak geliyor
Meteoroloji Artvin, Giresun, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Trabzon, Zo
İki ilde terör operasyonu: HDP il sözcüsü ve ilçe başkanları da gözaltında
Bölücü terör örgütüne yönelik İstanbul ve Kırklareli'nde 26 farklı adr
Bahçeli'den yerel seçim mesajı: AK Parti ve MHP bir ve iç içedir...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı'
Beşiktaş'tan Konya'da net galibiyet: 2-0
Süper Lig'in 7. hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Konyaspor’u 2
Türkiye Kart geliyor! Bakan Uraloğlu duyurdu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart ile ilgi
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS