Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Putin'den tahıl koridoru mesajı: Ukrayna ihlal ederse çekiliriz

Putin'den tahıl koridoru mesajı: Ukrayna ihlal ederse çekiliriz
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Uğur SELAMCI

Rusya'nın tek taraflı askıya aldığı tahıl koridoru yeniden işlevsel hale geldi. Rusya, BM ve Türkiye'nin desteğiyle Ukrayna'dan gerekli yazılı garantileri aldığını söyledi. Putin ise garantilerin ihlal edilmesi durumunda anlaşmadan çekilme haklarını saklı tuttuklarını açıkladı.

Ukrayna'da üretilen tahılın dünyaya ulaştırılması için açılan tahıl koridorundaki sorunlar çözüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında tahıl koridorunun eskiden olduğu gibi yeniden açıldığını bildirdi.

Toplantının ardından gazetecilere konuşan Erdoğan, "Putin'i nasıl ikna ettiniz" sorusuna "Önce Biden'a sonra size anlatacağım" diye yanıt verdi.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemen ardından tahıl koridoru anlaşmasını tek taraflı olarak askıya alan Rusya'dan da bir açıklama geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı, "BM'nin katılımı ve Türkiye'nin desteği sayesinde tahıl anlaşmasıyla ilgili Ukrayna tarafından gerekli yazılı garantiler alabildik. Rusya, aldığı garantileri yeterli buldu, tahıl anlaşmasındaki katılımına devam edecek" dedi.

"İHLAL OLURSA ANLAŞMADAN ÇEKİLİRİZ"

Ardından Rusya Devlet Başkanı Putin de bir açıklama yaptı. Ukrayna'nın Karadeniz'de saldırılarını tekrarlamayacağının garantisini vermesini talep ettiklerini söyleyen Putin, "Garantilerin ihlal edilmesi halinde anlaşmadan çekilme hakkımızı saklı tutuyoruz" dedi.

Putin anlaşmada anlaşmadan çekilmeleri durumda Ukrayna'dan Türkiye'ye yapılacak tahıl sevkiyatını engellemeyecekleri bilgisini de verdi.

ERDOĞAN PUTİN'İ NASIL İKNA ETTİ?

Tahıl koridoru anlaşmasının Ukrayna ayağından sorumlu olan Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov da 3 Kasım günü 8 geminin Ukrayna limanlarından ayrılacağını duyurdu.

Kubrakov, "Karadeniz Tahıl Girişimi devam ediyor. 3 Kasım Perşembe günü tarım ürünleri taşıyan 8 geminin tahıl koridorundan geçmesi bekleniyor. BM'den onay aldık. Ayrıca yarın Boğaz'da denetimler yapılacak" ifadelerini kullandı.

TAHIL ANLAŞMASI

Küresel gıda krizinin çözümü için Türkiye'nin koordinasyonunda yürütülen tahıl sevkiyatı anlaşması, 22 Temmuz'da İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Ukrayna, Rusya, Türkiye ve BM arasında imzalanmıştı.

Moskova, gemilerinin yaşadığı güvenlik sorunları ve kendi gübresini dünyaya satamadığı gerekçesiyle anlaşmayı askıya almıştı.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Bakan Soylu tarih verdi: 10 ilde tüm enkaz kaldırılacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremden etkilenen 10 ilde Ramazan Ba
Adayların pusula sırası belli oldu
Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için Y
Sahibinden.com hacklendi! Yüzlerce kişinin bilgileri çalındı
Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), internet sitesi Sahibinden.com'
Canlı yayında söz verdiler, 31 milyar lirayı yatırmadılar
Fuat Oktay 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına ilişkin konuştu. Oktay, ba
Bakan Akar: 3 ayda 340 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mehmetçik'in son 3 ay içinde 340 ter
CHP sandığı yasakladı! Milletvekili adayları bakın nasıl belirlenecek
Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili listesi çalışmaları için İl Başka
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS