Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Pentagon'dan Türkiye'ye F-16 satışı yorumu

Pentagon'dan Türkiye'ye F-16 satışı yorumu
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Uğur SELAMCI

Pentagon Sözcüsü Ryder, ABD'den Türkiye'ye F-16 satışı kararının Kongre'ye ait olduğunu vurguladı. Ryder, 'Onlara ne yapacaklarını söyleyemem. Tekraren dediğim gibi Türkiye ile ABD bir ittifakı paylaşıyorlar ve Türkiye sadece bölgede değil dünyada önemli bir ortak' yorumunda bulundu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Kongrede Türkiye'ye F-16 satışına yönelik itirazlara ilişkin, "Bu Kongrenin karar vereceği bir şey. Buradan onlara ne yapacaklarını söyleyemem. Tekraren dediğim gibi Türkiye ile ABD bir ittifakı paylaşıyorlar ve Türkiye sadece bölgede değil dünyada önemli bir ortaktır." dedi.

Sözcü Ryder, günlük basın toplantısında, Türkiye'ye yönelik F-16 satışlarına ilişkin karara yönelik soruları cevapladı.

"YAKIN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kararın ön inceleme için Kongreye gönderilmesi ve bu olası satışın iki ülke askeri ilişkilerinde ne ölçüde önemli olduğuna ilişkin soruyu yanıtlayan Ryder, kararın değerlendirme için Kongrenin önünde olduğunu dile getirdi.

Ryder, "Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkiye gelince, her zaman Türkiye'nin önemli bir ortak ve müttefik olduğunu söyledik. Dolayısıyla Türkiye'nin liderleri ile bu ilişkiyi güçlendirmek ve karşılıklı savunma ihtiyaçlarımızın dikkate alındığından emin olmak için yakın çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"TÜRKİYE SADECE BÖLGEDE DEĞİL DÜNYADA ÖNEMLİ BİR ORTAK"

ABD yönetiminin Türkiye'ye F-16 satışını onaylaması ile Yunanistan'a F-35 uçaklarını satma planının ilişkili olup olmadığı sorusu üzerine Ryder, bu konuların birbirinden bağımsız olduğunu ve ABD'nin iki ülke ile de ilişkileri bulunduğunu kaydetti.

Ryder, Kongrede bazı üyelerin Türkiye'ye F-16 satışına itiraz ettiği hatırlatılarak bu konuda Pentagon'un kongreye tavsiyede bulunup bulunmadığı sorusuna, “Bu Kongrenin karar vereceği bir şey. Buradan onlara ne yapacaklarını söyleyemem. Tekraren dediğim gibi Türkiye ile ABD bir ittifakı paylaşıyorlar ve Türkiye sadece bölgede değil dünyada önemli bir ortaktır." karşılığını verdi.​​​​​​​


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
İstanbul'da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi
Bursa'da merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem m
HEDEP yerel seçim kararını açıkladı
HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin yerel seçimlere büyükşehirler
Memur maaş zammı netleşiyor! Enflasyon farkı ne kadar oldu?
SGK emekli zammı, memur maaş zammı için 5 aylık enflasyon farkı belli
Kasım ayı enflasyonu açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyon rakamlarını açık
AFAD Genel Müdürü'nden vatandaşlara uyarı! Artçılar sürebilir...
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, canlı yayında il
CHP'de kirli pazarlık başlıyor! Önce İYİ Parti sonra HEDEP
Genel Başkan seçildikten sonra HEDEP eş genel başkanlarının tebrik içi
ABD'nin karanlık yüzü yine devrede! İsrail politikasının arkasında o var
McGurk'ün ekibinin, 'ABD'li yetkililerin bu mesele hakkında söylemleri
Türkiye'den İsrail'e açık uyarı: Ciddi sonuçları olur
İsrail'in Türkiye'de yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair habe
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS