Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

MİT'ten Kuzey Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde yöneticisi etkisiz hale getirildi

MİT'ten Kuzey Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde yöneticisi etkisiz hale getirildi
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Gündem - - Editör: Uğur SELAMCI

MİT, Irak’ın kuzeyindeki Sincar’daki nokta operasyonuyla, terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden Bedirhan Abi’yi etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Kuzey Irak'ta yine nokta bir operasyon düzenledi.

Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da düzenlenen operasyonla, terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden "Darav Gevda" kod adlı Bedirhan Abi etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 2011'de PKK saflarına katılan Abi, Şırnak ve Yüksekova'daki terörist faaliyetlerine, örgüt yönetimi tarafından gönderildiği Irak'ta devam etti. Türkiye'de bulunduğu dönemde bazı güvenlik güçlerinin şehit edilmesiyle sonuçlanan eylemlere katılan Abi, MİT tarafından hedef listesine dahil edildi.

Terör örgütünün Irak'a gönderdiği Abi, PKK'ya bağlı sözde Sincar Savunma Birlikleri'nde (YBŞ) sözde tabur ve cephe sorumlusu olarak görev yaptı. En son terör örgütü PKK/YBŞ'nin sözde tugay sorumlusu olarak terörist faaliyetlerini yürüten Türk vatandaşı Bedirhan Abi, MİT'in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan göreve başladı! Türkiye Yüzyılı ve beraberlik vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni döneminde ilk mesajı 'Birli
Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan oldu
MİT Müsteşarlığı görevini yürüten Hakan Fidan, açıklanan yeni Kabine'd
Erdoğan yeni kabineyi açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yemin ederek resmen göre
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu
Maliye Eski Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan t
Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya oldu
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi Ali Yer
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS