Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Kılıçdaroğlu'ndan Başkanlık Sistemi açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan Başkanlık Sistemi açıklaması
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Sinem Salamcı

Kılıçdaroğlu, S-400'ler hakkında önemli sözler söyledi. 'Patriotların alımıyla ilgili talep karşılanmamışsa eğer elbette Türkiye kendi güvenliğini sağlamak adına başka arayışlara girecektir.' dedi. Bunun Türkiye'nin hakkı ve hukuku olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca Başkanlık Sistemi hakkında da konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Adalet Parkı açılışında konuşma yaptı.

S-400'lerle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Patriotların alımı hakkında talep karşılanmamışsa eğer elbette Türkiye güvenliğini sağlamak için başka arayışlara gidecektir. Bu, Türkiye'nin kendi hakkı ve hukuku" diyerek konuştu.

Hapisanelerde bulunan hükümlüler içerisinde haksızca yatanlar olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Türkiye Cumuhuriyeti'nin hapisanelerinde 10 binlerce kişi yatıyor ve bunların arasında haksızca yatanlar var. Eren Erdem hangi gerekçeyle içeridedir, Selahattin Demirtaş hangi gerekçeyle cezaevinde yatıyor? Bizler adaleti herkes için isteyeceğiz." dedi.

Sistem tartışmaları

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından gazetecilerin sorularına cevap verdi. Sistem tartışmaları ile ilgili gazetecinin sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Öteden beridir demokratik parlamenter sistemin Türkiye'nin koşullarına uygun olduğunu  dile getirdik. Parlamenter sisteme dair aksaklıklar olmakla beraber toplumda kabul var. Başkanlık sistemi tartışılabilir, bugün tek adam rejiminin doğru olmadığını tartışabiliyorsak onu da tartışırız. Amerika'da başkanlık sistemi var ama başkanın yetkileri o kadar güçlü değil. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmalıyız. Demokratik parlamenter sistem olursa bu bizim  önerdiğimiz ve savunduğumuz bir görüş olacaktır" diyerek konuştu.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Nevşin Mengü'den CHP itirafı: Kendi seçmenini kandırdı!
CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Nevşin Mengü, yaptığı açıklamayla
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Göreve Başlama Töreni'ne katıldı
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “Göreve Başlama Töreni” gerçekleştirili
Cumhurbaşkanı Erdoğan göreve başladı! Türkiye Yüzyılı ve beraberlik vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni döneminde ilk mesajı 'Birli
Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan oldu
MİT Müsteşarlığı görevini yürüten Hakan Fidan, açıklanan yeni Kabine'd
Erdoğan yeni kabineyi açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yemin ederek resmen göre
Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya oldu
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi Ali Yer
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu
Maliye Eski Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan t
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS