Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Kahramanmaraş’ta gönüllü ekmek üretiyor!

Kahramanmaraş’ta gönüllü ekmek üretiyor!
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Yaşam - - Editör: Uğur SELAMCI

6 Şubat'taki depremlerde Kahramanmaraş'taki ekmek fırını hasar gören Mustafa Birgün, 4 personeliyle depremzedeler için gönüllü ekmek üretiyor.

Merkez Onikişubat ilçesi Mevlana Mahallesi'nde 8 kişinin ekmek kapısı olan fırını depremlerde ağır hasar gören 37 yaşındaki Mustafa Birgün, bazı yakınlarını da kaybetti.

Beyoğlu Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi'nde kurulan yardım çadırında ekmek yapmaya başlayan Birgün, depremin 15'inci gününden itibaren yardım çadırındaki fırında gönüllü olarak görev yapıyor. 4 personelini de yanına alan Birgün, günde 15 bin ekmek yaparak, depremzedelere destek oluyor.

23 yıldır fırıncılık yapan 37 yaşındaki Mustafa Birgün, AA muhabirine, depremden önce Kahramanmaraş'ta fırınlarının olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Evimiz ve iş yerimiz ağır hasarlı. Depremin ardından ilk 15 gün gönüllü olarak enkaz altında kalanları çıkardık. 15'inci günden sonra buradan talep geldi. Buraya geldik. O günden beri burada devam ediyorum. İş yerimiz ağır hasarlı olunca halkımıza buradan hizmet vermeye başladık. Ekmek teknem gidince bu şekilde halkımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Burada depremzedeler için ekmek çıkarmak esnaflıktan ve kazançtan daha güzel bir duygu. Yardımlaşmak kadar güzel bir şey yok. Bir insana yardım edebilmek için vatandaşlar sıraya girdi. Biz de burada günlük çıkardığımız 15 bin ekmekle depremzedelere yardım etmeye çalışıyoruz."


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Ağıralioğlu'ndan sert çıkış: Kılıçdaroğlu ve Akşener istifa etmeli
Partisinin terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile yan yana olmas
Bayraktar Kızılelma bir testi daha başarıyla geçti
Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından, insansız hava aracı Bayrakta
AK Parti'nin İstanbul adayı kim olacak? İki isim önde...
AK Parti'de yerel seçimler öncesi en önemli konu İstanbul! Cumhurbaşka
Yeni dönemin ilk MGK'sı toplanıyor
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'
CHP'de sular durulmuyor: Çekilmesini bilmek lazım!
Eski CHP Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Engin Altay, seçim s
Akaryakıta çifte zam geliyor: Benzine 2 lira 70 kuruş, motorine 1 lira 40 kuruş
İnişli çıkışlı devam eden akaryakıt fiyatlarında, 9 Haziran Cuma itiba
Kılıçdaroğlu havlu attı: Bir daha aday olmayacağım
Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin sonucunu sık sık ele alan Gazeteci Fatih A
Akşener'in gizli planı ifşa oldu: Onu CHP'nin başına getirecek
Meral Akşener'in eski danışmanı Dr. Hasan Sami Özvarinli, İYİ Parti'de
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS