İstanbul tarihinin en büyük kar mağduriyetlerinden birini yaşadı. Pazartesi gecesi bastıran kar yağışı nedeniyle binlerce istanbullu yollarda kaldı.
Bu olumsuzluklar yaşanırken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir balıkçıda yemek yediğinin ortaya ıkmasının yankıları da sürüyor.
İBB'DEN KAR GERİ GELİYOR AÇIKLAMASI
Henüz daha belli noktalarda aksaklıklar devam ederken ve İmamoğlu'na tepki yağmaya devam ederken İBB'den kar yağışının geri döneceği yönünde bir açıklama daha yapıldı.
Açıklamada kar yağışının 20.00'den sonra Avrupa Yakası'nda, Boğaz çevresi ile Anadolu Yakası'nda tekrardan etkili olacağı tahmin edildiği belitrildi.
Kar yağışının yaşamı olumsuz etkileyebilecek derecede yoğun olmayacağı, bölgesel olarak kuvvetli geçişler yaşanabileceğinin altı çizildi.
İBB'den yapılan yazılı açıklama şu şekilde: "İstanbul'da Pazartesi günü etkili olan ve Salı sabah saatlerinden itibaren mola veren kar yağışının bugün (26 Ocak 2022 Çarşamba) akşam saatlerinden (20.00) sonra Avrupa yakasında Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında tekrardan etkili olması bekleniyor. Beklenen yağışın yaşamı olumsuz etkileyebilecek derecede yoğun olmayacağı, bölgesel olarak kuvvetli geçişler yaşanabileceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Perşembe öğle saatlerinden itibaren bölgemizi terk etmesi beklenirken, dondurucu soğukların Cuma sabahına kadar etkili olmaya devam etmesi bekleniyor."