Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

İsrail'den tehdit: Şifa Hastanesi'ni boşaltın! Tıbbi cihazları imha ettiler

İsrail'den tehdit: Şifa Hastanesi'ni boşaltın! Tıbbi cihazları imha ettiler
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Uğur SELAMCI

İsrail ordusu, saldırı ve abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesinde bulunan, yerinden edilmiş Filistinlilerin tamamını ve hastaların çoğunu zorla hastane dışına sürdü.

Gazze Sağlık Müdürü Munir el-Berş, hastanede bulunan 650 hastadan ise sadece 100-120 civarında kişinin kaldığını ve bunların tahliyesi için Birleşmiş Milletler (BM) ile koordinasyona ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Hastanede kuvözde tutulan bebekleri çıkarılmaması için Uluslararası Kızılhaç Komitesi'yle iletişim kurduklarını aktaran Berş, hastalara yardım için de sadece 5 doktor bırakabildiklerini ifade etti.

Berş, Al-Jazeera televizyon kanalının canlı yayınına telefonla bağlanarak, İsrail askerlerinin gece boyunca kendilerini yatırmadan, Şifa Hastanesinden çıkmaları için görüşmeler yaptığını anlattı.

Hastanedeki yerinden edilmiş Filistinlilerin yürüyerek ayrılmalarının istendiğini dile getiren Berş, buradaki vatandaşların yürüyerek ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

Sedye ve tekerlekli sandalyelerde sürüklendiler

Sedye ve tekerlekli sandalyelerde sürüklenen hastalarla birlikte bölgeden ayrıldıklarını dile getiren Berş, yol boyunca binaların tepelerine yerleşen İsrailli keskin nişancıların kendilerine ateş açabilecekleri korkusunu yaşadıklarını kaydetti.

Hastaneden Gazze'nin güneyine doğru yürüdüklerini aktaran Berş, yanlarındaki hasta ve yaralıların duydukları acıların etkisiyle bağırarak yardım istediği ancak destek olacak kimse bulamadıklarını vurguladı.

İsrail askerlerinin bastığı Şifa Hastanesindeki durumun çok kötü olduğuna dikkati çeken Berş, hastane içinde askerlerin sürekli dolaştığını ve binaların tepelerinde de keskin nişancıların konuşlandığını belirtti.

HAYATİ TIBBİ CİHAZLARI İMHA ETTİLER

Birkaç ‘paslı silah' ve ‘temiz yelek' dışında bir delil sunamayan Siyonistlerin hayati öneme sahip bütün tıbbi ekipmanları imha ettiği öğrenildi.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Yeni yargı paketi geliyor! Bir ay ceza alan bile cezaevine girecek
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 67 maddelik yargı paketinin ocak ayında açı
Erdoğan, 5 yıllık kentsel dönüşüm planını açıkladı: Türkiye için beka meselesidir!
Kabine sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'u
Çok konuşulacak iddia: CHP'nin İzmir Adayı Muharrem İnce mi?
CHP'den ayrılıp Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce'nin 31 Mart se
İkinci el araç alacaklar dikkat: 6 daha uzatıldı!
İkinci el araba fiyatları alınan peş peşe önlemler ile Temmuz ayından
Erdoğan rest çekmişti! Japonya'dan flaş PKK kararı!
Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği, daha önce yapılan açıklamanın aksine
Erdoğan ve Miçotakis ortak bildiri imzaladı! Türklere 7 günlük vize
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Atina'da ortak basın toplantısında konuşan B
Araç sahiplerine iyi haber: Motorine bir indirim daha geliyor!
8 Aralık Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin grubunda 8
Gazze'de can kaybı 17 bini geçti!
İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS