Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

İsrail'de sandıktan Netanyahu çıktı

İsrail'de sandıktan Netanyahu çıktı
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Uğur SELAMCI

İsrail’de eski Başbakan Binyamin Netanyahu, sandık çıkış anketlerine göre partisi Likud'un Mecliste en fazla sandalyeyi kazanan parti olması üzerine 'büyük bir zaferin eşiğinde' olduklarını dile getirdi.

İsrail'de dünkü seçimlerden henüz kesin olmayan sandık çıkış anketlerine göre zaferle ayrılan Binyamin Netanyahu, halkın "zayıflık değil güç istediğini" söyledi.

Ülkede son üç buçuk yıl içinde yapılan beşinci erken genel seçimlerde yaklaşık 6,7 milyon seçmen için oy verme işlemi dün yerel saatle 22.00'de sona erdi.

Sandık çıkış anketlerine göre eski Başbakan ve muhalefet lideri Netanyahu'nun partisi Likud ve sağcı müttefiklerinden oluşan koalisyon bloku, hükümeti kurabilmek için gerekli 62 sandalyeye ulaşmış görülüyor.

Netanyahu, partisi Likud'un, sandık çıkış anketlerine göre Mecliste en fazla sandalyeyi kazanan parti olması üzerine "büyük bir zaferin eşiğinde" olduklarını söyledi.

Netanyahu, dün gece Batı Kudüs'te destekçilerine yaptığı konuşmada, "Seçmen, ulusal gururu onarmayı ve zayıflık değil güç öngören bir hükümeti istiyor." dedi.

Kendisine tezahüratlarda bulunan kalabalığa seslenen Netanyahu, "Ben kral değilim, seçilmeye ihtiyacım var ve bu sizin sayenizde oldu." dedi.

Aşırı sağ ittifakın seçim zaferi

İsrail Merkez Seçim Komitesi, dünkü seçimlere katılım oranının 2015'teki seçimden sonra kaydedilen en yüksek rakam olan yüzde 71,3 olduğunu açıkladı.

Kanal 13'ün yayınladığı kesin olmayan sonuçlara göre, Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisi'ne destek vermesine kesin gözüyle bakılan sağ blok, 120 sandalyeli İsrail Meclisinde 62 milletvekiliyle çoğunluğu elde etti.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Likud, 31 milletvekili çıkararak seçimi birinci tamamladı.

Netanyahu liderliğindeki blok, dindar ve aşırı sağcı Yahudi siyasilerden oluşmasıyla dikkati çekiyor.

Bu blokta yer alan aşırı sağcı Dini Siyonizm Partisi 15 milletvekiliyle yarışı üçüncü bitirdi.

Filistinlilere yönelik ırkçı ve ayrımcı söylemleriyle eleştirilen aşırı sağcı Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir'in bulunduğu Dini Siyonizm Partisi son seçimlerde en fazla yükseliş yapan parti oldu.

Netanyahu müttefiki, Ultra Ortodoks partilerinden Şas 10, Birleşik Tevrat Yahudiliği Partisi de 5 milletvekili kazandı.

İlk sonuçlar Netanyahu'nun başbakanlığa dönüşüne işaret ediyor.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
CHP'de liste krizi derinleşiyor! Kılıçdaroğlu isyan etti
CHP içinde ve CHP'nin masadaki partilerle liste krizinin yaşandığı ort
Fatih Portakal kime oy vereceğini açıkladı
Sözcü TV'de ana haber sunucusu Fatih Portakal, programa katılan Ahmet
Yarın son gün: Seçmen listeleri askıdan iniyor
Seçmen kaydı sorgulama, yaklaşan 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri önces
Bakan Soylu tarih verdi: 10 ilde tüm enkaz kaldırılacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremden etkilenen 10 ilde Ramazan Ba
Adayların pusula sırası belli oldu
Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için Y
Sahibinden.com hacklendi! Yüzlerce kişinin bilgileri çalındı
Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), internet sitesi Sahibinden.com'
Canlı yayında söz verdiler, 31 milyar lirayı yatırmadılar
Fuat Oktay 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına ilişkin konuştu. Oktay, ba
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS