Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

İran'daki mahkumların yüzde 70'i uyuşturucu suçlusu

İran'daki mahkumların yüzde 70'i uyuşturucu suçlusu
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Ajans - - Editör: Anadolu Ajansı

İran Yargı Erki Başkanı Laricani, ülkedeki mahkumların yüzde 70'inin uyuşturucu suçlusu olduğunu ve bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti

İran Yargı Erki Başkanı Sadık Laricani, İran'daki mahkumların yüzde 70'inin direkt ya da dolaylı olarak uyuşturucu suçlusu olduğunu açıkladı.

Laricani, başkent Tahran'da düzenlenen Yüksek Yargı Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada cezaevlerindeki sorunlara değindi.

İran cezaevlerindeki mahkumların yüzde 70'inin direkt ya da dolaylı olarak uyuşturucu suçlusu olduğunu aktaran Laricani, bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

Suçluların tutukluluk halinin, suç işleyen kişilerin topluma ve ülkenin güvenliğine zarar vermesini önlemek için uygulandığını söyleyen Laricani, bu tür bireylerin serbest olmasının diğer insanların zarar görmesine neden olacağını ifade etti.

Laricani, İran resmi ajansı IRNA'daki açıklamasında, tüm tutukluların zararlı kişiler olmadığını ve yargının bu türden mahkumların cezalarını, cezaevi yerine farklı bir şekilde çekmelerini sağlayabileceğine işaret ederek, "Mahkumlar da bu şekilde ruhsal ve sosyal açıdan kendilerini rehabilite etme fırsatı bulacaktır." dedi.

İran Yargı Erki Başkanı Laricani, cezaevine alternatif olarak bulunacak çözümün de ülkedeki ceza oranını azaltabileceğini sözlerine ekledi.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Ankara'daki alçak terör saldırasına tepki yağıyor! Kim ne dedi?
Teröristler başkent Ankara'da bombalı saldırı düzenleyerek İçişleri Ba
Yeni yasama yılı başladı: Erdoğan'dan 'yeni anayasa' çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yasama yılının başlangıç töreninde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu sabahki eylem, terörün son çırpınışları
TBMM'nin yeni döneminde terör örgütlerine karşı mücadelede kararlılık
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS