Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

HDP'den nevruz provokasyonu: 224 kişi gözaltına alındı

HDP'den nevruz provokasyonu: 224 kişi gözaltına alındı
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Gündem - - Editör: Uğur SELAMCI

İstanbul'da nevruzu fırsat bilen HDP yine yanlılarını polise karşı kışkırtarak yeni bir provokasyona imza attı. Konu hakkında açıklama yapan İstanbul Valiliği, Yenikapı'da HDP İl Başkanlığının nevruz kutlamasında alana yasa dışı pankart ve flama sokmaya çalışan, yasa dışı slogan atıp taşkınlık çıkaran 224 kişinin yakalandığını bildirdi.

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP, İstanbul'da düzenlenen Nevruz organizasyonunda her yıl olduğu gibi yine PKK propagandası yaparak tepki topladı. HDP'nin organize ettiği Nevruz'da "Her der Newroz, her dem azadi" ve "Nevruz ateşiyle özgürlüğe" sloganları atıldı.

TERÖRİST BAŞI ÖCALAN İÇİN SLOGANLAR ATTILAR

Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen Nevruz kutlamasında toplanan kalabalık terörist başı Abdullah Öcalan lehine "Biji serok Apo" (Çok yaşa) sloganları attı. Mitingde, HDP dışında sosyalist parti ve gruplar da kendi pankartları ve flamalarıyla yer aldı.

HDP'NİN İKİNCİ PARTİSİ DE MİTİNGDEYDİ

HDP'nin olası kapatılması nedeniyle 'B Planı' olarak gündemde olan Yeşil Sol Parti bayraklarının ağırlıklı olduğu görülürken miting alanındaki görevliler de Yeşil Sol Parti önlükleri giydi. Ayrıca aynı ittifakta yer alan Türkiye İşçi Partisi'nin de mitinge katıldığı görüldü.

YASADIŞI SLOGAN ATAN 224 KİŞİ YAKALANDI

İstanbul Valiliği, HDP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nevruz kutlamasında alana yasadışı pankart ve flama sokmaya çalışan, yasadışı slogan atarak taşkınlık çıkaran 224 kişinin yakalandığını açıkladı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Fatih ilçemiz Yenikapı Miting Alanı'nda, bugün HDP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Nevruz Kutlaması' açık hava toplantısı sırasında; alana yasadışı pankart ve flama sokmaya çalışan, yasadışı slogan atarak taşkınlık çıkaran 224 şahıs hakkında güvenlik güçlerimizce yakalama işlemi uygulanmıştır. Konuyla ilgili tahkikat devam etmektedir" denildi.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Külliye'de kritik görüşme! Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli i
Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Halkta karşılığı olmayana veda!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK toplantısında kurmaylarına top
Türkiye'de bir ilk! Dev proje için tarih belli oldu
13. Türkiye Enerji Zirvesi'nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehm
BBC'den Cumhurbaşkanı Erdoğan analizi: Etki alanı kıtalar boyunca yayılıyor
İngiltere merkezli BBC, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi dış politi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze Kasabı Netanyahu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuş
Yılın son MGK'sı toplanıyor! Kritik konular masada
Yılın son Milli Güvenlik Kurulu, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkan
Erdoğan'dan yerel seçim sloganı: Yeniden İstanbul
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sloganını açıkladı. 'Yeniden İstanb
İstanbul'u sağanak ve fırtına vurdu: 1 kişi hayatını kaybetti
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, etkili olan sağanak yağmur
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS