Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

GÜNCELLEME -Tapu dolandırıcılığına yönelik operasyon

GÜNCELLEME -Tapu dolandırıcılığına yönelik operasyon
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Ajans - - Editör: Anadolu Ajansı

İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 41 kişiden 31'i yakalandı - Dolandırıcıların, 'Kimliğini getir tapuyu götür' sloganıyla radyoya verdikleri reklamlarla 100 kişiyi yaklaşık 10 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı GÖZALTI SAYISINDAKİ ARTIŞ VE DETAYLAR EKLENDİ

İstanbul merkezli 9 ilde ev satma bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 31 şüpheli gözaltına alındı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, bir şebekenin "Kimliğini getir tapuyu götür" şeklindeki radyo reklamıyla, özellikle maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 100 vatandaşı ev satma bahanesiyle dolandırdığı bilgisi üzerine soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, "örgüt kurma, yönetme, üye olma", "nitelikli dolandırıcılık" ve "belgede sahtecilik" suçlarından 41 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 31 şüpheli yakalandı.

Diğer şüphelileri yakalama ve arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

- Dolandırıcıların "peşinat" yöntemi

Suç örgütü üyelerinin kentte yayın yapan bir radyoya "Kimliğini getir tapuyu götür" sloganıyla, banka kredisiyle daire satışı reklamları verdikleri, sözde gayrimenkul firmasını telefonla arayan kişileri Esenyurt ve Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki ofislerine davet ettikleri belirtildi.

Vatandaşlara çeşitli evleri gezdiren şüphelilerin dairelerin beğenilmesi üzerine pazarlık yapıp "peşinat" adı altında para istediği, parası olmayanları ise bankalara ihtiyaç kredisine yönlendirdiği ve bazı vatandaşlardan da peşinat yerine otomobillerini aldıkları belirlendi.

Şüphelilerin, peşinat aldıkları vatandaşlara imzalattıkları sözleşmelerde satılacak daireye ilişkin adres ve tapu bilgilerinin bulunmadığı, peşinatı almak için arabalarıyla vatandaşları evlerine götürüp parayı aldıkları, peşinatı olmayanları ise yine araçlarıyla bankalara götürüp çektirdikleri ihtiyaç kredisini kendi hesaplarına transfer ettirdiği tespit edildi. Şebeke üyelerinin mağdurların bazılarının arsa ve evlerini de takasa koyma bahanesiyle hileli satışla devraldığı öğrenildi.

- "Başkasına ait daireleri satmışlar"

Peşinatı aldıktan sonra vatandaşları aramayan şüphelilerin kendilerini arayan mağdurları ise konut kredisinin onaylanmadığı bahanesiyle oyaladıkları, bu süreçte sözde satın aldığı dairleri araştıran vatandaşların da dairelerin başka bir kişiye ait olduğunu öğrendikleri ifade edildi.

Caymak isteyen vatandaşları peşinatı geri alamayacaklarını belirtip vazgeçirmeye çalışan şüphelilerin, imzalattıkları senetlerle ve silah göstererek vatandaşları tehdit ettikleri, bazı mağdurlar hakkında da usulsüz senet düzenleyerek icra takibi başlattıkları belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerin "Kimliğini getir tapuyu götür" sloganıyla radyoya verdikleri reklamlarla 100 kişiyi yaklaşık 10 milyon lira dolandırdığı tespit edildi.



Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Pompada vergi vurgunu! 1 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, akaryakıt kaçakçılığına yönelik 46 ilde
İttifak pazarlığı! Akşener-Özgür Özel görüşmesi buz gibi başladı
Siyaset kulislerini hareketlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşe
6. rehine takası tamamlandı! 30 Filistinli esir serbest bırakıldı
İsrail ordusu, Gazze Şeridin’deki 10 İsrailli esir ile 4 Taylandlının
MGK'da Gazze vurgusu: Tarihe kara bir leke!
Yılın son Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamad
Bakan Mehmet Şimşek'ten tek haneli enflasyon vurgusu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV, ÖTV gibi enflasyonu artıra
Gazze'deki ateşkes bir gün daha uzatıldı
İsrail ordusu yaptığı açıklamada, 'Ateşkes, arabulucuların rehinelerin
Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 5,9 büyüdü
TÜİK, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı. Türk
Erdoğan'dan CHP'li belediyelere tepki: Vatandaşımız çöpü toplandı diye kurban kesecek
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmi
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS