Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Grip vakaları patladı: 3 ülke salgın ilan etti

Grip vakaları patladı: 3 ülke salgın ilan etti
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Uğur SELAMCI

Avrupa'da grip vakaları, Covis-19 vakalarına yaklaştı. Bazı ülkeler resmi olarak salgın ilan etti. Önlemler artırıldı. Avrupa Birliği ülkeleri temsilcileri Brüksel'de toplandı. Sıfır Covid politikasını sonlandıran Çin'e yönelik önlemler konuşuldu. Yolculara maske takmaları yönünde tavsiye kararı alındı.

Belçika resmi olarak grip salgını ilan etti. Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü, grip vakalarının neredeyse coronavirüs vakalarıyla eşdeğer olduğunu aktardı. "Hastaneye yatırılan grip vakalarının Covid-19 hastalarının sayısını geçmesi çok büyük ihtimal" denildi.

Ayrıca hastaneler üzerindeki yük de arttı. Sağlık çalışanlarının hastalığa yakalanmasıyla hasta kabulleri yavaşladı. Bu nedenle birçok hastanede acil olmayan muayeneler ertelendi.

Daha önce Almanya ve Slovakya'da da resmi olarak grip salgını yaşandığı açıklanmıştı. Bir yandan da sıfır Covid politikasını sona erdiren Çin, 8 Ocak'ta kısıtlamaları kaldırılıyor.

Avrupa Birliği ülkeleri ve birlik dışında kalan Schengen ülkeleri temsilcileri yeni önlemleri tartışmak için Brüksel'de bir araya geldi.

Çin'e giden ve gelen yolculara maske takmaları yönünde tavsiye kararı alındı. Ancak ülkeler, yolculardan negatif Coronavirüs testini zorunlu tutmak konusunda birlik sağlayamadı. Bu konuda ülkeler bireysel adım atma özgürlüğüne sahip. Daha önce, İtalya, İspanya, Fransa Çin'den gelen yolculara negatif coronavirüs testi zorunluluğu getirmişti.

Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, İngiltere ve daha birçok ülke benzer kararlar almıştı. Dünya Sağlık Örgütü de Çin'de henüz yeni varyant tespit edilmediğini açıkladı. Uzmanlarsa bunun veri eksikliğinden kaynaklanabileceği konusunda endişeli.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan göreve başladı! Türkiye Yüzyılı ve beraberlik vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni döneminde ilk mesajı 'Birli
Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan oldu
MİT Müsteşarlığı görevini yürüten Hakan Fidan, açıklanan yeni Kabine'd
Erdoğan yeni kabineyi açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yemin ederek resmen göre
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu
Maliye Eski Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan t
Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya oldu
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi Ali Yer
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS