Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Fransız araştırmacı: Türkiye'nin hedefi Suriye ve Rusya'yla PKK'yı bitirmek

Fransız araştırmacı: Türkiye'nin hedefi Suriye ve Rusya'yla PKK'yı bitirmek
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Uğur SELAMCI

Suriye konusunda uzman Fransız araştırmacı, üç ülkenin ortak hedefiyle ilgili konuştu.

Türkiye, Suriye ile yeni diyalog döneminde girişimlerini sürdürüyor. Önce Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Moskova'da Rus ve Suriyeli mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

Türkiye ile Suriye arasında süreç hızlandı

Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü. Gündemde Moskova'daki 3'lü bakanlar toplantısı vardı.

Şimdi ise üç ülke arasında dışişleri bakanları düzeyinde bu ay bir toplantı yapılması planlanıyor.

Hedef, PKK/YPG'nin Suriye kolu

Ankara-Moskova-Şam hattında yaşanan hareketlilik, terör örgütlerini endişeye sevk etti. AFP'ye oluşan manzarayı aktaran Suriye uzmanı Fransız araştırmacı Fabrice Balanche, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'deki uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) hedefte olduğunu söyledi.

"Doğrudan SDG'yi ortadan kaldırmak istiyorlar"

Ankara'nın, terör tehdidini sınırdan uzak tutmayı amaçladığını belirten Balanche, "Üç ülke, doğrudan SDG'yi ortadan kaldırmak istiyor." diye konuştu.

Ayrıca Moskova'nın pozisyonundan bahseden Balanche, "Rusya, SDG'yi tasviye etmeye ve Esad rejimini güçlendirmeye çalışıyor." ifadesini kullandı.

Şam, petrol kaynaklarını geri almak istiyor

Şam rejiminin ise ABD ile iş birliği yapan teröristlerin kontrolündeki petrol kaynakları üzerinde yeniden kontrol sağlamak istediği kaydedildi.

30 kilometre derinlikte güvenli bölge oluşturulması için terör örgütlerinin geri çekilmeyi reddetmesi halinde Türkiye-Rusya-Suriye arasındaki toplantının Ankara'nın askeri harekatıyla sonuçlanabileceği belirtiliyor.

Erdoğan'ın üçlü görüşme önerisi

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşü yaptığı açıklamada, "Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Önce istihbarat örgütlerimiz bir araya gelsin.

Ardından savunma bakanlarımız bir araya gelsin, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim." demişti.

 


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Külliye'de kritik görüşme! Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli i
Hafize Gaye Erkan tarih verdi: Enflasyon gerilemeye başladı
Erkan, 'Kasım öncü göstergeleri aylık enflasyonda gerilemenin devam ed
Erdoğan'dan yerel seçim sloganı: Yeniden İstanbul
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sloganını açıkladı. 'Yeniden İstanb
İstanbul'u sağanak ve fırtına vurdu: 1 kişi hayatını kaybetti
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, etkili olan sağanak yağmur
6. rehine takası tamamlandı! 30 Filistinli esir serbest bırakıldı
İsrail ordusu, Gazze Şeridin’deki 10 İsrailli esir ile 4 Taylandlının
Gazze'deki ateşkes bir gün daha uzatıldı
İsrail ordusu yaptığı açıklamada, 'Ateşkes, arabulucuların rehinelerin
Her şey son maça kaldı! Galatasaray'dan müthiş geri dönüş: 3-3
Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde sahasında Manchester Uni
MGK'da Gazze vurgusu: Tarihe kara bir leke!
Yılın son Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamad
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS