Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Erdoğan'dan 'tahıl koridoru' mesajı: Bu bir lider siyasetidir!

Erdoğan'dan 'tahıl koridoru' mesajı: Bu bir lider siyasetidir!
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Uğur SELAMCI

İkinci kez yaşanan tahıl krizinin çözümünde yine aktif rolü Türkiye oynadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözümün lider siyaseti ile yapıldığını söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla, tahıl fiyatları yükselişe geçti… Ancak yapılan Tahıl Koridoru anlaşmasıyla fiyatlar normale döndü.

Anlaşmayla ilgili geçtiğimiz günlerde yaşanan kısa süreli aksama ise dünyayı panikletti.

Türkiye, ikinci krizi de çözdü

Uluslararası toplum, krizin aşılmasında yetersiz kalırken, hem Rusya hem de Ukrayna ile savaşın ilk anından beri diyalog kurabilen tek ülke olan Türkiye, bu krizi de çözdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Özbekistan ziyareti öncesinde çözüm için nasıl bir yol izlendiği soruldu.

"Bu bir lider siyasetidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunun bir lider siyaseti olduğunu söyledi. "Bu lider siyasetinin gereğini, Putin ile yaptık. Tabii birbirimize olan güven olmamış olsa, bu adımı atamayız ve bunu da gerçekleştiremeyiz." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Şu an itibariyle bugüne kadar böyle yürüdü, aramızdaki gerek nükleer enerji alanındaki dayanışma, gerek nükleer bir adım, savunma sanayiine yönelik attığımız adımlar, bunlar birbirimize olan saygıyı da teşvik ediyor. Bundan dolayı da bu olayı başarıyla gerçekleştirmiş olduk, şimdi de takipçisiyiz."

Ermenistan ile ilişkiler

Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, diasporaların ABD ve Fransa'da aleyhte çalışmalar yaptığını belirterek, bu durumun süreci olumsuz etkilediğini ifade etti.

Erdoğan, "Ermenistan'la en son biz Prag'da görüşmeler yaptık. Kendilerine de çok açık net şunları söyledik. Siz Azerbaycan'la eğer ilişkileri olumlu istikamette yürütürseniz, Türkiye olarak bizim de Ermenistan'la ilişkilerimiz olumlu yönde ilerleyecektir. Bunu çok açık şekilde kendilerine ifade ettik. Henüz bu aşamaya gelinemedi. Sürekli diasporalar Fransa ve ABD'de aleyhte çalışıyorlar. Bu aleyhte çalışmalar süreci olumsuz etkiliyor. Bu olumsuz çalışmaları olumlu istikamete döndürecek olan Ermenistan yönetimidir. Bunu başarırlarsa bizim de bakışımız olumlu yönde değişir." dedi.

"Rusya'nın Herson'dan çekilmesi olumlu"

Rusya'nın Herson'dan çekilme kararını da olumlu bulduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arabuluculuk noktasındaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Buna bir tarih vermek, ne zaman bu iş biter... Bunu söylemek akıl karı değil. Ancak Herson'la ilgili olarak Rusya'nın aldığı karar olumlu bir karar. Temennim odur ki belki G20'ye Rusya'dan bir katılım olursa, görüşme imkanımız olacak. Aksi takdirde telefon diplomasisini Rusya ile sürdürmeye devam edeceğiz. Temennimiz arabuluculukta başarılı olmak." diye konuştu.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
CHP'de liste krizi derinleşiyor! Kılıçdaroğlu isyan etti
CHP içinde ve CHP'nin masadaki partilerle liste krizinin yaşandığı ort
Fatih Portakal kime oy vereceğini açıkladı
Sözcü TV'de ana haber sunucusu Fatih Portakal, programa katılan Ahmet
Yarın son gün: Seçmen listeleri askıdan iniyor
Seçmen kaydı sorgulama, yaklaşan 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri önces
Bakan Soylu tarih verdi: 10 ilde tüm enkaz kaldırılacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremden etkilenen 10 ilde Ramazan Ba
Adayların pusula sırası belli oldu
Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için Y
Sahibinden.com hacklendi! Yüzlerce kişinin bilgileri çalındı
Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), internet sitesi Sahibinden.com'
Canlı yayında söz verdiler, 31 milyar lirayı yatırmadılar
Fuat Oktay 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına ilişkin konuştu. Oktay, ba
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS