SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Dikey mimari bizim için intihardır

Dikey mimarininin intihar olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 1,5 milyon konutun 5 yılda dönüştürüleceğini hedeflediklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2021 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2021 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Erdoğan: Dikey mimari bizim için intihardır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ depreminin birinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma ve deprem konutları anahtar teslim törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi.

"DİKEY MİMARİ İNTİHARDIR"

Çalışmaların hızlandırılması için harekete geçileceğini belirten Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Önemli deprem kuşaklarının üzerinde bulunan bir ülkede yaşıyoruz. Afetlerin yol açacağı zararı en aza indirebiliriz. Ülkemizin yapı stoğunun önemli bir bölümü depreme dayanıksız inşa edilmiştir. Sık sık ciddi can ve mal kaybına yol açan depremler yaşamaya devam ediyoruz. Geçen yıl Elazığ, Malatya, İzmir depremini yaşadık. Van depremini de çok iyi hatırlıyoruz. Var gücümüzle çalışıyoruz. Dikey mimari deprem bölgelerinde bizim için intihardır.

"1,5 MİLYON KONUT 5 YILDA TAMAMLANACAK"

Hükümete geldikten sonra toplu konut idaremiz vasıtasıyla depreme dayanıklı yapı inşasıyla büyük mesafe kaydettik. Kentsel dönüşüm çalışmalarına öncülük ederek yapı stoğumuzu güvenli hale getirme gayretindeyiz. Son 8-9 yılda 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayarak, 6 milyon insanımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldık. Hedefimiz acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konutu önümüzdeki 5 yıl içinde dönüştürmek."

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.