SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Craft ve Jeffrey ile İdlib'i görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Craft ve Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey ile görüşme yaptı. Görüşmede İdlib konusu masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2020 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2020 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Craft ve Jeffrey ile İdlib'i görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet ile  görüşme yaptı.

5e5faa9ec9de3d1e88081ba5

Görüşmede İdlib, Suriye krizi, mülteci sorunu ve bölgesel konular değerlendirildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"İdlib'deki krizin çözümüne ilişkin işbirliğinin değerlendirildiği toplantıda NATO ittifak dayanışmasının önemi,  ABD olmak üzere üye ülkelerin  desteklerinin hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi.

Rejimin Türk askerini ve sivilleri hedef almasının meşru müdafaa hakkı çerçevesinde TSK'nın yürüttüğü Bahar Kalkanı Harekatı konusunda ABD'liler bilgilendirilmiştir. Yürütülen operasyonla Suriye'de barışçıl çözümün amaçlandığı belirtildi. İdlib mutabakatı çerçevesinde askerlerimizin korunması konusunda kararlılığımızın süreceği vurgulanmıştır.

İdlib'de rejim saldırılarının yarattığı insani krizi önlemek için saldırıların durdurulması ve ateşkesin ilan edilmesinin gerekliliğinin altı çizilmiştir. İdlib mutabakatının korunması ve trajedinin önüne geçilmesi için uluslararası toplumun daha çok sorumluluk alması gerektiği belirtilmiştir."

 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.