Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

'Dilimiz Kimliğimizdir' konferansı

'Dilimiz Kimliğimizdir' konferansı
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Ajans - - Editör: Anadolu Ajansı

TDK Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin: - 'Türk dili ve kültürü Sibirya'dan, Orta Asya'dan, Mezopotamya'dan, Anadolu'dan, Kafkasya'dan Avrupa'nın her noktasına kadar dolaşmış, her yeri beslemiş. Nasıl bir ırmak dolaştığı yerden etkileniyorsa Türk dili ve kültürü de bütün dolaştığı coğrafyayı beslemiş ve beslenmiştir'

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Türk dili ve kültürünün pek çok coğrafyada etkilerinin gözlendiğini belirterek "Nasıl bir ırmak dolaştığı yerden etkileniyorsa Türk dili ve kültürü de bütün dolaştığı coğrafyayı beslemiş ve beslenmiştir." dedi.

Gülsevin, Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Paydaşları Akademisi (EPA) tarafından düzenlenen "Dilimiz Kimliğimizdir" konferansına konuşmacı olarak katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konferansta Türk dilinin tarihçesini anlatan Gülsevin, Türk dilinin yüzyıllarca geniş bir coğrafyada etkileşim içinde bulunduğunu aktardı. Gülsevin, bu etkileşimin doğal olarak diğer dilleri ve kültürleri zenginleştirdiğini belirtti.

Türklerin tarih sahnesinde var oldukları süre itibarıyla hep güçlü devletler kurduğunu ifade eden Gülsevin, "Türk kültür ve dili Avrasya'nın bir yerinden doğup bütün Avrasya'yı baştan başa dolaşan bir ırmağa benziyor. Nasıl bir ırmak gezdiği coğrafyayı besliyorsa ona şekil veriyorsa Türk dili ve kültürü de Sibirya'dan, Orta Asya'dan, Mezopotamya'dan, Anadolu'dan, Kafkasya'dan Avrupa'nın her noktasına kadar dolaşmış ve her yeri beslemiş. Nasıl bir ırmak dolaştığı yerden etkileniyorsa Türk dili ve kültürü de bütün dolaştığı coğrafyayı beslemiş ve beslenmiştir." dedi.

Türk dilinde değişik dillerden kelimeler aldığını, bu dillerden de Türkçe kelimeler bulunduğunu aktaran Gülsevin, etkileşimin yaşam var oldukça süreceğini ifade etti.

Dillerin milletlerin kimliklerini oluşturduğunu aktaran Gülsevin, "Türkçeye sahip çıkmalıyız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2017 yılını 'Türk Dili Yılı' ilan etti. 'Dilimiz, kimliğimiz' başlığıyla birçok faaliyet yapıldı. Biz bu faaliyetleri sürdürmeye çalışıyoruz." dedi.

Konferansın ardından Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Gülsevin'e çeşitli hediyeler verdi.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Korona patladı! Maske zorunluluğu geri geldi
Koronavirüsün Eris varyantının Türkiye'de görülmeye başlanmasının ardı
Ermeni model Azerbaycan'a saldırmak için terör örgütüne katıldı
Karabağ'da gerçekleştirilen 'anti terör operasyonu' ile silah bırakan
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Fırtına ve sağanak geliyor
Meteoroloji Artvin, Giresun, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Trabzon, Zo
Ankara'daki saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi!
Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıyı terör örgütü
İki ilde terör operasyonu: HDP il sözcüsü ve ilçe başkanları da gözaltında
Bölücü terör örgütüne yönelik İstanbul ve Kırklareli'nde 26 farklı adr
Beşiktaş'tan Konya'da net galibiyet: 2-0
Süper Lig'in 7. hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Konyaspor’u 2
Türkiye Kart geliyor! Bakan Uraloğlu duyurdu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart ile ilgi
Kentsel dönüşümde radikal değişiklik: Salt çoğunluk yeterli!
Kentsel dönüşüm yasasında önemli bir değişikliğe gidiliyor. AK Parti’n
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS