Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Boğaziçi Rektörü Melih Bulu görevden alındı

Boğaziçi Rektörü Melih Bulu görevden alındı
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Eğitim - - Editör: Uğur SELAMCI

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Ocak 2021 tarihinde Boğaziçi Rektörlüğü görevine atanan Melih Bulu'nun görevi son buldu.

Melih Bulu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı.

Melih Bulu'nun yerine henüz yeni bir isim atanmadı. Bilindiği üzere Melih Bulu'nun göreve atanmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler eylemlere başlamıştı.

Yaklaşık 6 aydır devam eden eylemler nedeniyle okulda tansiyon oldukça yüksekti.

MELİH BULU KİMDİR?

Prof. Dr Melih Bulu, 15 Ağustos 1970 tarihinde Kırıkkale'de doğdu.

Finans alanında doktorası bulunan Melih Bulu'nun ağırlıklı olarak strateji alanında akademik çalışmaları vardır.

Bulu, İstanbul Şehir Üniversitesinde İşletme Bölüm Başkanı (2010-2016), İstinye Üniversitesi Kurucu Rektörü (2016-2019), Haliç Üniversitesi Rektörü (2020) olarak görev yaptı. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı kurucusu olan Bulu, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Ataşehir Belediye Başkanlığı için, 2015 yılı genel seçimlerinde İstanbul 1. bölge milletvekilliği için aday adayı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan Bulu, 14 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla görevden alındı.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Kimler yeni bakan olacak? İşte kulislerde konuşulan isimler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine'yi son kez topluyor. Milletv
Dolarda yeni rekor
Seçim sonrası Dolar, Euro'da yükseliş sürüyor. Bitcoin'de ise tam ters
Demirtaş'tan HDP'ye sert eleştiri: Okey masasından kalkmayan Düşkünler
HDP'nin Edirne'de tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Dem
Kabine bugün son kez toplanıyor
Kabine Toplantısı bugün saat 15.30'da yapılacak. Yeni kabine öncesi me
Batı medyasından geri adım: Erdoğan gücünü gösterdi
Türkiye'deki seçimlere yönelik manipülasyon yapıp kirli propaganda yür
Muhalif medyadan istifa çağrısı: Kılıçdaroğlu gitmeli
Girdiği 12. seçimi de kaybeden 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Ke
CHP'den 10 milletvekili istifa etti! Yemin törenini bile beklemediler
CHP listelerinden milletvekili seçilen Gelecek Partili 10 milletvekili
Demirtaş aktif siyaseti bıraktı
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarının ardı
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS