Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Biden'den uyuşturucuya af: Valilere çağrıda bulundu!

Biden'den uyuşturucuya af: Valilere çağrıda bulundu!
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Uğur SELAMCI

ABD Başkanı Joe Biden, 'marihuana reformu' adını verdiği yeni plan kapsamında sırf marihuana taşıdığı için hüküm giyen kişilere af çıkardı.

Biden, yaptığı yazılı açıklamada, seçim kampanyası süresinde hiç kimsenin marihuana kullandığı ya da üzerinde taşıdığı için hapiste olmaması gerektiğini savunduğunu anımsattı.

İnsanları marihuana kullanımından dolayı hapse göndermenin birçok yaşamı kararttığını belirten Biden, bu konuda hüküm giymenin de insanlara işe giriş, ev kiralama ve eğitim alma gibi durumlarda zorluk çıkardığını kaydetti.

Biden, "Bugün bu yanlış yaklaşıma karşı yeni adımlar atıyoruz. Sadece marihuana taşıdıkları için hüküm giyen kişilerin federal hükümlerini affediyorum." ifadesini kullandı.

Biden'dan eyalet valilerine "Aynı adımı atın" çağrısı

Adalet Bakanlığına bu kişilerin tespit edilip af sertifikalarının verilmesi için talimat verdiğini belirten Biden eyalet valilerini de kendisiyle aynı adımı atmaya davet etti.

Biden, Sağlık Bakanlığına, marihuananın eroin ve LSD ile aynı kategoride bulunduğu sınıflandırmanın gözden geçilmesi için talimat verdiğini aktardı.

Birçok hayatın marihuana düzenlemeleri nedeniyle karardığını ve bu konularda gerekli düzenlemeleri yapacaklarını belirten Biden "Marihuana konusunda federal ve eyalet düzeylerinde düzenlemeler değişse de kaçakçılık, pazarlama ve yaş sınırı konusundaki önemli düzenlemeler devam edecek." mesajını verdi.

ABD Temsilciler Meclisi marihuana kullanımının yasallaştırılmasına yönelik tasarıyı onaylamıştı

ABD Temsilciler Meclisi, marihuana kullanımının federal düzeyde yasallaştırılmasına yönelik yasa tasarısını 1 Nisan'da kabul etmişti.

Tasarının yasalaşması için Senato Genel Kurulunda da onaylanması ve Biden tarafından imzalanması gerekiyor.

ABD'de halihazırda birçok eyalet tıbbi amaçlı marihuana kullanımına izin veriyor.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
GENAR son seçim anketi sonuçları açıklandı!
Genar Araştırma, seçmene 'Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalma
İstanbul'un deprem erken uyarı sistemi çalışmıyor! Balıkçılar kabloyu parçaladı
Kandilli Rasathanesi, 3 yıl önce balıkçılar tarafından Marmara Denizi’
Önce Baykar şimdi de Togg! Ali Babacan'dan tepki çeken çıkış: Yerli otomobil dememek lazım!
KRT TV'ye konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye'nin
Bakan Özer tarih verdi! 4 ilde eğitim kademeli olarak başlıyor
Milli Eğitim Bakanı Özer, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman,
HDP'li Ahmet Türk: Önümüzdeki dönem Öcalan'ın özgürleşme dönemidir
Muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na siyasi kariyeri boyunca desteğ
Bahçeli'den CHP-HDP görüşmesine sert tepki: Hedef birliği içindeler
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 21 Mart Nevruz günü münasebetiyle bir
Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan: YSK'ya başvuru yapıldı
AK Parti ve MHP heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı
Sosyal medyada çok konuşulmuştu! Bağcılar'daki o apartman yıkılıyor
Bağcılar Belediyesi, üst üste konulmuş iki bina gibi görünmesi nedeniy
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS