CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'nin konuğu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.
Yabancılara konut satışından kentsel dönüşüme birçok konuda açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesine yönelik çalışmalarla ilgili de şunları söyledi:
"Mayıs ayında başlıyoruz"
"Türkiye'nin en büyük millet bahçesi olacak. Hani bizim yurt dışına gidip gıptayla baktığımız parkları aratmayacak. Gençlerimiz çalışacak, kadınlarımız, yaşlılarımız ve çocuklarımız orada vakit geçirecekler. Çocuklarımızın oynayacağı, yaş gurubuna göre alanlar olacak. Sadece bir bahçe, parktan öte bir kültür, sosyal yaşam merkezi olacak. Mayıs ayı içerisinde başlıyoruz. İnşallah 2023'te, cumhuriyetimizin 100. yılında açacağız."
"2023 yılı itibariyle inşallah teslimlerini yapacağız"
"1983 yılından daha eski... Çok güzel bir konumda Fikirtepe. 15 bin konut ve 60 bin vatandaşı ilgilendiren bir mesele" diyen Bakan Kurum, Fikirtepe'de ihalelerin yapıldığını belirterek "2023 yılı itibariyle inşallah teslimlerini yapacağız" müjdesini verdi.
"Orada bir cazibe merkezi olacak, yeniden planlama yaptık"
Bakan Kurum, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "Burada vatandaşlarımızın gelen talepleri doğrultusunda bir planlama yapıldı. 3. kişilere satışlar, insanların başkalarının ortak olduğu bir süreç gördük. Biz bu duruma kayıtsız kalamazdık ve Cumhurbaşkanımız "Bu sorunu halledelim" diye talimat verdi.
Meclis'ten bir kanun geçirerek düzenleme yaptık. 2022 yılında vatandaşlarımızın burada kalan yarım işleri düzeltmek için sürece müdahil olduk. İhalelerini yaptık. 2023 yılı itibariyle inşallah teslimlerini yapacağız. Bu süreçte de onlara kira ve taşıma yardımı veriyoruz. Orada bir cazibe merkezi olacak. Yeniden planlama yaptık.
Bir de yabancıya konut satışı var. Sayın Meral Akşener konut artışından bahsetti. Aslında ifade olarak doğru bir ifade değil. Bizim ortalama 30-40 bin yabancıya satışımız var."