Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Ankara'da ekmeğe zam geldi

Ankara'da ekmeğe zam geldi
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Ekonomi - - Editör: Uğur SELAMCI

Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu'nda, ekmek fiyatları güncellendi. Gelen güncelleme ile birlikte 200 gram ekmeğin artık 5 TL'den satılacak. Zam gelmeden önce ise ekmek, 4 liradan satılıyordu.

Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu Toplantısı'nda ekmek fiyatının 5 lira olmasına oy çokluğuyla karar verildi.

Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu Toplantısı, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Girdi maliyetlerindeki artışın dikkate alındığı tarife teklifi sonucu 200 gram ekmeğin 5 TL'den satılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Yeni fiyat; Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün görüşünün alınmasından sonra karara bağlanacak.

Açıklamada bulunan Ar, şu ifadeleri kullandı: "Toplantıda; ekmek maliyetlerini doğrudan etkileyen un, maya, doğalgaz, motorin, işçilik, su, elektrik, kira gibi tüm temel giderlerdeki artışlar nedeniyle ekmek fiyatının maliyetinin altında kaldığı konuları görüşüldü ve gramajı (200 gram) değiştirmeden ekmek fiyatında yeni bir düzenlemeye gidilmesi konusunda mutabık kalındı. Pişmişi net 200 gram gelen normal ekmeğin 5 TL, pişmişi net 300 gram gelen normal ekmeğin 7.5 TL, pişmişi net 400 gram gelen normal ekmeğin 10 TL'den satılması yönündeki teklifler, komisyon katılımcısı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin onayına sunuldu ve tarife oy çokluğu ile kabul edildi.

Tarife komisyonunun oy çokluğuyla kabul ettiği Ankara il ve talepte bulunan ilçelerinde uygulanacak Normal Ekmek Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifeleri, ilgili kurumlar; Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün görüşünün alınmasından sonra, ANKESOB Yönetim Kurulunda görüşüldükten sonra karara bağlanacak."


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Motorine indirim geliyor
Motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 34 kur
Toplantıya damga vuran iki harita: İYİ Parti ittifaksız sadece 1 ilçeyi kazanabiliyor
CHP'nin işbirliği teklifini reddeden İYİ Parti'de söz konusu kararın a
Erdoğan'dan Mossad'ın suikast iddiasına tepki: Bedeli çok ağır olur
Yoğun bir diplomasi trafiğindeki Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasetten ekon
Bakanlık duyurdu! Sınıf annesi uygulaması yasaklandı
Uzun yıllardır devam eden ve zaman zaman tartışmalara neden olan sınıf
Ali Yerlikaya duyurdu: İngiliz mafya babası İstanbul'da yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İngiltere tarafından kırmızı bültenle a
Meral Akşener: Adına ittifak dedikleri tuzağa düşmeyeceğiz!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet
İyi Parti'de istifa rüzgarı! Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu partiden ayrıldı
İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Y
Beştepe'de kritik Kabine! Yeni asgari ücret gündemde
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı bugün yapılacak.
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS