İçişleri Bakanı duyurdu! 'Gereği yapıldı' ihbar hattı kuruluyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaşların emniyet ve trafik ihlallerini hızlı bir şekilde bildirebileceği “Gereği Yapıldı” isimli mobil uygulamayı tanıttı. Yeni uygulama ile kaydedilen görüntüler delil olarak kabul edilecek, ihbarların sonuçları doğrudan vatandaşlar ile paylaşılacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2025 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2025 18:56
hurhaber.com

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaşların güvenliğini ve kamu düzenini sağlamak amacıyla devreye alınacak yeni mobil uygulamayı tanıttı. “Gereği Yapıldı” adını taşıyan bu uygulama, asayiş ve trafik konusunda vatandaşların direkt olarak ihbarda bulunabilecekleri dijital bir platform olacak.

Göreve başladığı günden bu yana sosyal medya üzerinden kendisine iletilen sorunlarla ilgili yaptıkları işlemleri “Gereği Yapıldı” etiketiyle duyurduğunu hatırlatan Yerlikaya, bu anlayışı şimdi dijital bir boyuta taşıdıklarını belirtti.

Yerlikaya, “Böylece hataların daha az meydana geldiği, daha huzurlu bir toplumu hedefliyoruz. Uygulamamız iki kısımdan oluşuyor: asayiş ve trafik. Örneğin, bir esnaf bir kural ihlali gördüğünde bunu kaydedip bize gönderecek. Biz de gerekli işlemleri yapıp hem o kişiye hem de ekran başındaki herkese sonucu bildireceğiz.” şeklinde konuştu.

Trafik kurallarına uymanın artık bir seçenek değil zorunluluk olduğunu vurgulayan Yerlikaya, “Kentler büyüdü, artık nüfusun yüzde 90’ı şehirlerde ikamet ediyor. Altyapımız iyi, imkanlarımız mevcut. Ancak kurallar konusunda zaman kaybına tahammülümüz yok. Caydırıcı kuralların uygulanmasındaki her gecikme, can kaybına yol açar.” şeklinde ifadelerde bulundu.

GEREĞİ YAPILDI UYGULAMASININ DİKKAT ÇEKEN ÖZELLİKLERİ:

* Trafikte çekilen görüntüler, resmî delil olarak sayılacak. * Vatandaşlar ihlalleri doğrudan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) sistemine yükleme şansına sahip olacak. * Her ihbarın sonucu, bildirim yapan kişiye iletilecek. * Şiddet, saldırı veya tehlikeli sürüş gibi durumlara anında müdahale sağlanacak. * Uygulama, EGM Mobil altyapısıyla bütünleşik şekilde çalışacak.

Yeni uygulamanın yakın bir zamanda vatandaşların hizmetine sunulması ve trafik ile asayiş ihlallerinin önlenmesinde kilit bir rol üstlenmesi bekleniyor.