SON DAKİKA
Hava Durumu

Şeker ve şekerli gıda tüketince bunları yapın

Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, Ramazan Bayramında bol şekerli gıda tükettikten sonra ağzın çalkalanması, su içilmesi ve dişlerin de 3 dakikadan fazla fırçalanması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2017 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2017 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Şeker ve şekerli gıda tüketince bunları yapın
Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, Ramazan Bayramında bol şekerli gıda tükettikten sonra ağzın çalkalanması, su içilmesi ve dişlerin de 3 dakikadan fazla fırçalanması gerektiğini söyledi.
Diş Hekimi Abdullah İlker, Ramazan Bayramında tatlı yiyeceklerin tüketilmesinin ağız ve diş sağlığına olan etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. İlker, çok şeker tüketmenin dişlerin çürümesini hızlandırdığını söyledi. Diş çürümesinin önüne geçmek için açıklamalarda bulunan Abdullah İlker, "Ramazan'da tatlı tüketimi çok oluyor. Ramazan Bayramında adet olarak baklava, şeker, lokum, çikolata ve sütlü tatlılar ikram edilir. Bu gibi karbonhidratlı maddeler diş çürümesini hızlandırır. Dişlerde var olan küçük çürükler, çatlaklar, diş eti çekilmesi, diş cebi gibi rahatsızlıkları karbonhidratlar arttırır. Bu gibi olumsuzlukları önlemek için tatlı şeyler yedikten sonra mutlaka ağzımızı suyla çalkalamamız ve üzerine su içmemiz gerekir. Ağzımızda tatlı karbonhidratların birikmesini önlememiz gerekir. Bu işlemlerin ardından da dişlerimizi fırçalamamız gerekir. Diş fırçalaması süresi de en az 3 dakikadan fazla olması gerekiyor. Biz, genelde dişlerimizi çok kısa sürede fırçaladığımızı zannediyoruz. Dişleri az fırçalamak, hiç fırçalamamakla eş değerdedir. Mutlaka bütün dişleri önden, arkadan, içeriden, dışarıdan 3 dakikayı açacak şekilde fırçalamamız gerekir" dedi.
İlker, ayrıca diş protezlerinin de çıkartılarak fırça ile temizlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
(Erdi Demür / İHA)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.