Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Açıköğretim ara sınavları internetten yapılacak

Açıköğretim ara sınavları internetten yapılacak
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Eğitim - - Editör: Sinem Salamcı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat ve İşletme fakültelerinin bahar dönemindeki ara sınavları, 18 Nisan 7 Mayıs tarihleri arasında internet ortamında yapılacak.

1 milyondan fazla öğrencisi olan Açıköğretim Sistemi'nde 18-19 Nisan'da yapılacak sınavların merak edildiğini söyleyen Prof. Dr. Çomaklı, "3 haftalık süreç var. Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı en üst makam Cumhurbaşkanlığı ile diğer birimlerin aldığı kararlarla insanları bir araya getirmemekle ilgili hemfikir kaldık. Açıköğretim Sistemi'nin devam ettirilmesi ve yetki alarak bu erteleme yapılacaksa ertelemenin değilse de başka bir çözüm yolu varsa aramanın yollarına gittik. Bu doğrultuda Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin bahar dönemi ara sınavlarının 18 Nisan 7 Mayıs tarihlerinde internet ortamında gerçekleştirilmesi kararı alındı." denildi.

Kişiye özel sınav sistemi

Alınan kararda sınav süreçlerinde öğrencilerin bir arada olmamaları, salgın riski başta olmak üzere sınavların ertelenmesi halinde mezuniyetlerin gecikmesi ve öğretim sürecinin uzaması gibi ortaya çıkacak olumsuzlukların göz önünde bulundurulduğunu anlatan Rektör Çomaklı, "Bu kararla internet sınav uygulamasına yönelik hazırlıklar tamamlandı. Açıköğretim sınavları ilk kez internet ortamında kişiye özel olacaktır. Sınava katılan her öğrenci eş değer farklı sorularla karşılaşacak. Bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi internete erişim sağlayabilen materyalin kullanılmasına dönük testler de gerçekleşti. Öğrenciler istedikleri gün ve saatte bulundukları yerden sınav sistemine giriş yapabilecekler." diyerek konuştu.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Korona patladı! Maske zorunluluğu geri geldi
Koronavirüsün Eris varyantının Türkiye'de görülmeye başlanmasının ardı
Ermeni model Azerbaycan'a saldırmak için terör örgütüne katıldı
Karabağ'da gerçekleştirilen 'anti terör operasyonu' ile silah bırakan
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Fırtına ve sağanak geliyor
Meteoroloji Artvin, Giresun, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Trabzon, Zo
Ankara'daki saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi!
Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıyı terör örgütü
İki ilde terör operasyonu: HDP il sözcüsü ve ilçe başkanları da gözaltında
Bölücü terör örgütüne yönelik İstanbul ve Kırklareli'nde 26 farklı adr
Beşiktaş'tan Konya'da net galibiyet: 2-0
Süper Lig'in 7. hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Konyaspor’u 2
Türkiye Kart geliyor! Bakan Uraloğlu duyurdu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart ile ilgi
Ankara'da hain terör saldırısı! Teröristin kimliği belli oldu
İçişleri Bakanlığı, Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerde
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS