Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

ABD raporunda yer aldı! YPG/PKK çocukları savaştırmaya devam ediyor

ABD raporunda yer aldı! YPG/PKK çocukları savaştırmaya devam ediyor
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Uğur SELAMCI

ABD Dışişleri Bakanlığı İnsan Kaçakçılığı Raporu'nda, YPG/PKK terör örgütünün Irak ve Suriye’de çatışmalarda kullanmak üzere çok sayıda çocuğu zorla silahlı kadrosuna kattığı belgelendi.

ABD Dışişleri, İnsan Kaçakçılığı Kurbanlarını Koruma Yasası kapsamında Kongreye sunduğu İnsan Kaçakçılığı Raporu'nu yayınladı.

Raporda 36 ülke izlemeye alınırken; Libya, Yemen ve Somali'nin “Özel Durum Listesi"nde kalmaya devam ettiği görüldü.

ABD de zorla silah altına alınan çocukları belgeledi

Dışişleri raporunda bir kez daha, YPG/PKK terör örgütünün Irak ve Suriye'de çocukları zorla alıkoyup çatışmalarda kullanmak üzere onlara silahlı eğitim verdiği belgelendi.

Irak'ta DEAŞ ve İran destekli Şii milislerin yanı sıra PKK'nın Iraklı çocukları zorla silahlı kadrosuna kattığı vurgulanan raporda, Iraklı çocukların bu gruplara karşı savunmasız olduğu ifade edildi.

"Onlarca çocuk silahlı kadroya alınmaya devam edildi"

AA'nın haberine göre; Raporda, “Çok sayıda kaynak, Irak Kürt bölgesi ve Sincar'da faaliyet gösteren PKK ve YPG'nin çocukları silahlı kadrosuna alıp kullanmaya devam ettiğini bildiriyor. Bazı kaynaklar, 2021'de PKK'nın Irak'ın Kerkük kentinden gelen çocuklar da dahil olmak üzere onlarca çocuğu çatışmalara hazırlamak için kadrosuna aldığını bildirdi.” tespitlerine yer verildi.

Raporda ayrıca 2021'de PKK'nın Sincar'daki uzantıları olan YPS gibi örgütlerin bölgede reşit olmayan çocukları ve gençleri zorla silahlı kadroya alıp silahlı faaliyetlerde kullandığı bilgisi yer aldı.

ABD yönetimi, 2018'den beri çocuk kaçırmaları raporluyor

2018'den bu yana hemen her yıl ABD yönetiminin insan kaçaklığı raporlarında bu grupların çocukları zorla silahlı kadrosuna kattıkları ve suistimal ettiklerinin yer aldığına dikkat çekilirken “2018 yılında sivil toplum örgütleri, PKK'nın Sincar, Mahmur ve diğer bölgelerden çocukları toplayıp eğittiğini ve ardından onları Sincar, Türkiye ve Irak ile İran arasındaki Kandil Dağları'ndaki üslere gönderdiğini bildirdi.” ifadelerine yer verildi.

12 yaşından küçük çocuklar bile silah altına alındı

Raporun Suriye ile ilgili bölümünde de YPG/PKK'nın, 12 yaşından küçük çocukları silahlı kadrosuna alıp eğitmeye devam ettiği bildirildi.

Raporda, “2017'den bu yana uluslararası gözlemciler, YPG ve YPJ'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki mülteci kamplarından çocukları zaman zaman zorla topladığını bildirdi.” denildi.

İnsan kaçakçılarının elindeki çocuklar kullanılıyor

İran destekli grupların da Irak ve Afganistan başta olmak üzere bölge ülkelerden insan kaçakçılarının eline düşmüş çocukları toplayıp, Suriye'de çatışmalarda kullandığı bilgisi raporda yer aldı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) savaşlarda kullanılan çocuklara ilişkin "Çocuk Savaşçılar" raporunda da terör örgütünün çocukları zorla silah altına almaya devam ettiği vurgulanmıştı.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Korona patladı! Maske zorunluluğu geri geldi
Koronavirüsün Eris varyantının Türkiye'de görülmeye başlanmasının ardı
Ermeni model Azerbaycan'a saldırmak için terör örgütüne katıldı
Karabağ'da gerçekleştirilen 'anti terör operasyonu' ile silah bırakan
Ankara'daki saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi!
Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıyı terör örgütü
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Fırtına ve sağanak geliyor
Meteoroloji Artvin, Giresun, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Trabzon, Zo
İki ilde terör operasyonu: HDP il sözcüsü ve ilçe başkanları da gözaltında
Bölücü terör örgütüne yönelik İstanbul ve Kırklareli'nde 26 farklı adr
Bahçeli'den yerel seçim mesajı: AK Parti ve MHP bir ve iç içedir...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı'
Beşiktaş'tan Konya'da net galibiyet: 2-0
Süper Lig'in 7. hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Konyaspor’u 2
Türkiye Kart geliyor! Bakan Uraloğlu duyurdu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart ile ilgi
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS