Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

ABD'de gizli belge skandalı: FBI Biden'ın evini arıyor

ABD'de gizli belge skandalı: FBI Biden'ın evini arıyor
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Uğur SELAMCI

Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), ABD Başkanı Joe Biden'ın Delaware eyaletindeki konutunda yaptığı arama sonucunda 'gizli belge' bulunmadığı bildirildi.

Biden'ın avukatı Bob Bauer, yazılı açıklamasında, bugün Adalet Bakanlığının Biden'ın Delaware eyaletine bağlı Rehoboth Beach'teki yazlık evinde yaptığı aramanın tamamlandığını duyurdu.

Aramanın yerel saatle 08.30'dan öğle saatlerine kadar sürdüğünü aktaran Bauer, arama sonucunda evde "gizli" ibareli bir belgenin bulunmadığını kaydetti.

Bauer, diğer taraftan, Adalet Bakanlığının arama sonucunda, Biden'ın başkan yardımcılığı döneminden kaldığı anlaşılan ve el yazısıyla yazdığı bazı notları ayrıntılı incelemeye aldığını bildirdi.

Biden'ın ofis ve evinden çıkan gizli belgeler

Biden'ın danışmanlarından Richard Sauber, 9 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Biden'ın, Penn Biden Merkezindeki kişisel ofisinde, 2 Kasım 2022'de başkan yardımcılığı görevi döneminden kalan "gizli bilgiler içeren az sayıda belge"nin bulunduğunu söylemişti.

Belgelerin "kilitli bir dolapta" bulunduğunu belirten Sauber, belgeler bulunur bulunmaz Biden'ın kişisel avukatlarının Beyaz Saray ve devletin ulusal arşivlerle ilgili kurumlarıyla iletişime geçtiğini açıklamıştı. 22 Ocak'ta ise Başkanın Delaware'deki konutunun garajında yeni bir dizi "gizli belge" daha bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Biden, ofisinden gizli belgeler çıktığını duyduğunda "şaşırdığını" söyleyerek, belgelerin içeriği hakkında bilgi sahibi olmadığını kaydetmişti.

Adalet Bakanlığı, söz konusu belgelere ilişkin inceleme yapmak üzere özel yetkili bir savcı atamıştı.

Biden'dan önce, FBI ajanlarının 8 Ağustos 2022'de Trump'ın Palm Beach'teki Mar-a-Lago malikanesinde yaptıkları aramada, gizli belgelerin ortaya çıkması ülkede uzun süre tartışılmış, Biden, "Biri nasıl bu kadar sorumsuz olabilir?" diyerek Trump'ı eleştirmişti.

Bir süredir Biden'ın ofis ve evinde gizli belgelerin ortaya çıkmasıyla şimdi de Cumhuriyetçiler Biden'a yönelik eleştirilerde bulunuyor.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Külliye'de kritik görüşme! Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli i
Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Halkta karşılığı olmayana veda!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK toplantısında kurmaylarına top
BBC'den Cumhurbaşkanı Erdoğan analizi: Etki alanı kıtalar boyunca yayılıyor
İngiltere merkezli BBC, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi dış politi
Türkiye'de bir ilk! Dev proje için tarih belli oldu
13. Türkiye Enerji Zirvesi'nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehm
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze Kasabı Netanyahu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuş
Erdoğan'dan yerel seçim sloganı: Yeniden İstanbul
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sloganını açıkladı. 'Yeniden İstanb
Yılın son MGK'sı toplanıyor! Kritik konular masada
Yılın son Milli Güvenlik Kurulu, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkan
İstanbul'u sağanak ve fırtına vurdu: 1 kişi hayatını kaybetti
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, etkili olan sağanak yağmur
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS