Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

ABD basını: Türkiye, Batı'ya meydan okuyor

ABD basını: Türkiye, Batı'ya meydan okuyor
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Uğur SELAMCI

ABD merkezli medya kuruluşu, Ankara'nın Moskova-Kiev hattında üstlendiği role dikkat çekti. Rusya'ya ikinci nükleer santralle yapılan çağrı anımsatıldı.

Türkiye, savaşan iki ülke olan Rusya ile Ukrayna arasında denge politikasını sürdürerek, tüm dünyanın takdirini topladı.

Denge politikası sayesinde Karadeniz üzerinden güvenli tahıl koridoru hayata geçti. Karşılıklı esir takasının yapılması sağlandı.

Batı'ya meydan okuyor

Bloomberg, Türkiye'nin ABD ve Batı'nın politikalarına meydan okuduğunu, Washington liderliğinde Moskova'ya uygulanan yaptırımlara katılmadığını yazdı. Kiev ile olan yakın ilişkilerin yanı sıra Rusya ile diyaloğa işaret edilerek, Moskova'dan ikinci nükleer santralin inşasının istendiği belirtildi.

İkinci nükleer santral talebi

Rus devlet şirketi Rosatom'un, Türkiye'nin Akdeniz kıyısında 20 milyar dolarlık nükleer santral inşa ettiği hatırlatıldı.

Analizde, "Ankara, Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmayı reddetti ve Kiev ile Moskova arasında bir arabulucu olarak hareket etti.

"Erdoğan'ın doktrini, Ukrayna ihtilafında sergileniyor"

Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatları için anlaşmaya ve savaşan taraflar arasında esir takasına aracılık etti. Erdoğan'ın doktrini, Ukrayna ihtilafında sergileniyor. Moskova ile bağları geliştirirken, Kiev hükümetini destekliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın dört bölgesini ilhak etmesini kınadı.

"Ukrayna'ya onlarca silahlı insansız hava aracı sattılar"

Rus gemilerini ve uçaklarını Türk kontrolündeki deniz ve hava sahalarından men etti. Ukrayna'ya onlarca silahlı insansız hava aracı sattılar. Ancak Erdoğan, Rusya'yı hedef alan yaptırımlara katılmayı reddetti." denildi.

Türkiye'nin Afrika ve Latin Amerika'daki varlığına vurgu

Öte yandan, dünya meselelerinde konumunu güçlendirmek isteyen Türkiye'nin, Afrika ve Latin Amerika'da birçok diplomatik misyon açtığına ve Şanghay İşbirliği Örgütü'ne katılan ilk NATO üyesi olma ihtimaline dikkat çekildi.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
CHP'de liste krizi derinleşiyor! Kılıçdaroğlu isyan etti
CHP içinde ve CHP'nin masadaki partilerle liste krizinin yaşandığı ort
Yarın son gün: Seçmen listeleri askıdan iniyor
Seçmen kaydı sorgulama, yaklaşan 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri önces
Bakan Soylu tarih verdi: 10 ilde tüm enkaz kaldırılacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremden etkilenen 10 ilde Ramazan Ba
Sahibinden.com hacklendi! Yüzlerce kişinin bilgileri çalındı
Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), internet sitesi Sahibinden.com'
Adayların pusula sırası belli oldu
Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için Y
Canlı yayında söz verdiler, 31 milyar lirayı yatırmadılar
Fuat Oktay 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına ilişkin konuştu. Oktay, ba
Bakan Akar: 3 ayda 340 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mehmetçik'in son 3 ay içinde 340 ter
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS