Günün haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle  Üye Ol    Şifremi Unuttum
 
 21 Mayıs 2012 Pazartesi
DOLAR
1,7880
EURO
2,3110
IMKB
58,520
ALTIN
91,0353
Hava Durumu
ISTANBUL 
25 / 18
 
 
 
 
Bosna Hersek'te 'Afet' ilan edildi
Bosna Hersek te  Afet  ilan edildi
 
Bosna Hersek'te önceki gün başlayan ve aralıksız devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle başkent Saraybosna başta olmak üzere birçok kentte ''doğal afet'' ilan edildi.
 
4 Şubat 2012 - 22:01

 

Balkanları etkisi altına alan yoğun kar yağışı, özellikle Bosna Hersek'te hayatı adeta durdurdu. Ülke genelindeki birçok şehirde kar kalınlığı bir metreyi aşarken, kırsal kesimlerde ise kar kalınlığı 2,5 metreye yaklaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Saraybosna kent merkezinde ulaşım durdu, tramvaylar, otobüsler ise yolların kapalı olması nedeniyle gün boyu çalışmadı.

Saraybosna Kantonu Hükümeti, kentteki durumu değerlendirmek amacıyla toplantı yaptı. Ancak kanton yetkililerinin ulaşım sorunu nedeniyle katılamadığı toplantı, telefonla gerçekleştirildi. Toplantıda, kanton genelinde ''doğal afet'' ilan edildi.

Saraybosna Kantonu Başbakanı Fikret Musiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saraybosna ve çevresinde yaşamı durma noktasına getiren karın temizlenmesi için Sivil Koruma Servisi'ne gereken tüm yetkilerin verildiğini, bu birimin bütün maddi kaynakları kullanabileceğini kaydetti.

Musiç, Saraybosna Kantonu'ndaki okullarda da bu hafta boyunca derslere ara verileceğini bildirdi.

Gıda sıkıntısı yaşanabilir

Yetkililer, özellikle Saraybosna'da kalınlığı bir metreyi aşan karın temzilenmesine vatnadaşları da çağırdı ve karla mücadele ekiplerine destek vermeleri istendi.

Yolların kapalı olması nedeniyle başkent Saraybosna'da insanlar gün boyunca evlerinden iş yerlerine gidemedi. Bu nedenle çok sayıda market, bakkal, fırın gibi işletmeler çalışmadı. Çok sayıda fırının çalışmaması nedeniyle insanların ekmek bulmada sıkıntı yaşadığı görüldü. Yetkililer, havanın birkaç gün daha bu şekilde devam etmesi halinde, durumun daha da ciddileşeceğini ve gıda sıkıntısı yaşanabileceğini kaydetti.

Saraybosna'nın yanı sıra kar yağışı nedeniyle Olovo, Kladanj, Sokolac, Pale, Han Piyesak ve Donyi Vakuf gibi kentlerde de doğal afet ilan edildi.

Donyi Vakuf ile Yaytse, Tuzla kenti ile Olovo ve Kladanj kentlerini bağlayan kara yollarının trafiğe kapalı olduğu belirtildi. Bosna Hersek'in genelinde yüzlerce köy yolunun kapandığı, çok sayıda vatandaşın da yollarda mahsur kaldığı öğrenildi.

Son yılların en etkili kar yağışının hakim olduğu Bosna Hersek'te, karla mücadele ekipleri aralıksız çalışma yürütmelerine rağmen yetersiz kalıyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Karadağ, Sırbistan ve Hırvatistan'la olan bazı sınır kapıları da geçişlere kapatıldı. Saraybosna, Tuzla ve Banya Luka'daki havaalanlarında da uçak seferleri kar yağışı nedeniyle iptal edildi.

Bosna Hersek Genelkurmay Başkanı Miladin Miloyçiç, orduya ait helikopterlerin Saraybosna ve Banya Luka kentlerinde bulunduğunu, sivillere gereken yardımları sunmak için hazır halde beklediğini dile getirdi. Miloyçiç, Silahlı Kuvvetlerin insan ve maddi kaynaklarının karın temizlenmesi için de kullanılabileceğini kaydetti.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Macaristan'da el bombası kazası

Müslümanları ayaklandıran festival

Yunan cezaevleri tıka basa dolu
»  Ukrayna'da 18 kişi donarak öldü
»  Sırbistan'da dondurucu soğuklar 3 can aldı
»  Yunanistan'da deprem
»  İsrail'den Rum ve Yunanistan'a elektrik
»  Yunanistan'da 5,3'lük deprem
»  Yunanistan sınırında hendek kazımı başladı
»  Bulgaristan elektrik ihracatını durduruyor
»  Yunanistan tarihi eserlerini kiralığa çıkardı
»  Bulgaristan'dan ABD'ye sondaj vetosu
»  250 kişiye para cezası verildi
»  Yunanistan, 1,63 milyar avro borçlandı
»  Yunan halkı elektriksiz kalacak
»  Kosova'daki Türkler için müjdeli haber!
»  Bulgaristan'dan asimilasyona kınama
»  Sarkozy'den Yunanistan'a kritik uyarı!
»  Bağış'tan Yunanistan'da sıcak mesajlar
»  Yunanistan 47 milyon euro istiyor
»  Yunanistan'da yeni yıl grevlerle başladı!
»  Yunanistan'ın tarihi gazetesi iflas etti
»  Yunanistan'da seçim tarihi belli oldu!
»  Atina’da ‘yangın’ büyüyor
 
Alper Görmüş'ten darbecilere mesaj var
Nokta'da yayınladığı darbe günlüklerinin çok daha geniş halini yayınladığı İmaj ve Hakikat kitabı piyasaya çıkan Alper Görmüş Hür Soru Hür Cevap'ta...

04.05.2012  1594 okunma
Anneler hiç bu kadar 'tatlı' hediye görmedi!
Bu hafta Queen's Mutfak Firması'nın kurucularından Aylin Tümer'i ziyaret ettik.

11.05.2012  3 yorum  920 okunma
Z.Füsun KÜMET
NEDEN BU ÖFKE
      Z.Füsun KÜMET
      Spor
      Necef UĞURLU
      Yaşam
      Servan ALTIKANAT
      Siyaset
      Mustafa Lütfi KIYICI
      Siyaset
      Hale Özgür KIYICI
      Siyaset
      M. Fatih Gediman
      Siyaset
      Azra Nurten Cevizci
      Siyaset
Koç 21 Mart - 20 Nisan
KOÇ: Yöneticilerinizle, babanızla, eşinizle ilişkinizde hala dikkatli olmalı ve yıkıcı davranışlar yerine değişmeyi, ...
 
  
  Liseli iki kuzen 16 gündür kayıp
Okul gezisine katılacaklarını söyleyerek evden ayrılan amca çocuğu ...
  Kayıp aile toprağa gömülmüş
GAZİANTEP'te geçen 3 Mart'ta kaybolan 45 yaşındaki Emine Düzkaya, ...
Sizce Aziz Yıldırım suçlu mu?
 
RSS

Add to Google
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz. Tasarım & Programlama